Activiteiten

Terwijl de hoofdstad van Curacao, Willemstad, de thuisbasis is van een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten, bieden het ongerepte binnenland en de kustlijnen van het eiland avontuurlijke toeristen de kans om enkele van de beste natuurlijke bestemmingen van het Caribisch gebied te ervaren.

Omdat veel van de meest unieke bezienswaardigheden op Curacao niet gemakkelijk bereikbaar zijn per shuttle of taxi, is de verhuur van jeep buggy’s en dune buggy’s ontstaan om iedereen toegang te bieden tot de moeilijkst bereikbare locaties. Het is ook een leuke manier om gewoon rond het eiland te cruisen. Degenen die alles wat Curacao te bieden heeft in hun eigen tempo willen verkennen, kunnen profiteren van handige verhuurdiensten die je ophalen aan het hotel en betaalbare dagtarieven bieden.

Toeristen kunnen er ook genieten van het ontdekken van bestemmingen naast deskundige gidsen. Via speciale tours met dune buggy’s en jeeps, kan je er elke dag veel van de over het hoofd geziene bezienswaardigheden van het eiland ontdekken.

Welke interessante bezienswaardigheden zijn er op Curacao?

Curacao ontdekken met dune buggy’s

Dune buggy verhuur biedt een van de beste manieren om Curacao te verkennen en enkele van de minder ontdekte bezienswaardigheden van het eiland te bekijken. De full-size dune buggy’s zijn er beschikbaar voor verhuur. Ze zijn in staat om te rijden op de belangrijkste kustwegen van het eiland, met snelheden tot 80 kilometer per uur, of doorkruisen veel van de onverharde wegen en schilderachtige strandpaden.

Bij het huren van een open frame dune buggy op Curacao, kunnen reizigers het eiland in hun eigen tempo verkennen terwijl ze genieten van het uitzonderlijke aangename weer. Terwijl reizigers ook auto- en scooterverhuur kunnen vinden op Curacao, bieden dune buggy’s misschien wel de meest opwindende manier om het eiland te verkennen en dus ook bestemmingen buiten de hoofdstad Willemstad te verkennen.

Begeleide tochten op Curacao

Degenen die Curacao willen ervaren met een deskundige gids, kunnen profiteren van dune buggy tochten die de meeste off-road bestemmingen van het eiland bezoeken. Veel van de lokale tour- en verhuurwinkels bieden rondleidingen van een halve of een hele dag met veel nevenactiviteiten.

De meeste van de beschikbare tours richten zich op specifieke delen van het eiland, zoals de rotsachtige oostkust, de ontspannende stranden van de zuidwestelijke kust en het gebied van Willemstad. Ongeacht waar elke tour het eiland bezoekt, zijn er onderweg tal van bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden in de buitenlucht. Elke dag leiden gidsen er groepen met dune buggy’s die leuke activiteiten doen zoals verkenningen van kustlijngrotten, snorkeltochten in verborgen baaien, wandelingen door de binnenbergen van het Christoffelpark en het dramatische kustlandschap van nationaal park Shete Boka.

Na het ervaren van enkele van de meest unieke natuurlijke bezienswaardigheden van Curacao, bezoeken dune buggy tochten vaak enkele van de rustige stranden aan de noord- en oostkust van het eiland. Bij de meeste duinbuggytours op Curacao zijn passagiers ouder dan vier jaar toegestaan, terwijl chauffeurs 18 jaar of ouder moeten zijn en een geldig rijbewijs moeten hebben.

Jeeptours op Curacao

Avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een meer uitdagende off-road ervaring, kunnen de natuurlijke gebieden van het eiland verkennen met jeepverhuur, of als deelnemer aan de dagelijkse jeeptours.

Curacao is de thuisbasis van een aantal ruige schilderachtige wegen die het beste kunnen worden verkend met full-sized 4×4-voertuigen. Reizend door een landschap dat gedomineerd is door cactussen en de beroemde dividivi bomen van het eiland, zullen tourdeelnemers of mensen die jeeps huren, een kant van Curacao kunnen ervaren waar maar weinig toeristen getuige van zijn. De beste jeepverhuurders en organisaties die dergelijke activiteiten op Curacao aanbieden, bieden volledige veiligheidsbriefings, evenals je ophalen en terugbrengen bij je hotel.

Top 10 Activiteiten Curacao

Reserveringen maken vanuit je hotel of van thuis

Huur- en touropties voor alle soorten terreinvoertuigen zijn overal in Willemstad en in de buurt van de grote resorts te vinden. Verhuur, rondleidingen en alle andere avontuurlijke activiteiten kunnen meestal ook worden geregeld via de receptie van je hotel. Als je met een grote groep reist of speciale reisbehoeften hebt, kan het reisbureau waar je geboekt hebt ook reserveringen maken voor rondleidingen en verlengde verhuur voordat je aankomt op Curacao.

Bezienswaardigheden in de natuur

Als je hoopt om een aantal van de beste natuurlijke bezienswaardigheden van het Caribisch gebied te bezoeken in Curacao, bieden duinbuggy’s en jeeps de meest effectieve manieren om het eiland te verkennen. Met zoveel dagtours die er beschikbaar zijn, evenals uitgebreide duinbuggy- en jeepverhuur, zullen families of groepen van elke omvang geen problemen hebben om een leuke, avontuurlijke manier te vinden om het eiland te verkennen.