zwemmen met dolfijnen curacao

Zwemmen met dolfijnen op Curaçao

Voor velen een grote droom: zwemmen met dolfijnen! Goed nieuws, want op Curaçao kun je deze droom in vervulling laten gaan bij Dolphin Academy Curaçao.

Dolphin Academy Curacao

Hoe lang wil jij al een dolfijn aaien, of een kusje krijgen? Bij Dolphin Academy Curaçao kun je met dolfijnen zwemmen, hen trainen of voeren. Het is een unieke en intieme ervaring waarbij je dicht bij de dolfijnen bent in hun huiselijke habitat of op open zee!

zwemmen met dolfijnen curacao

Interactie met dolfijnen

Als je altijd al meer hebt willen leren over dolfijnen, boek dan een ‘dolphin encounter’! Vanaf een platform in het water ontmoet je de dolfijnen en heb je interactie met deze bijzondere dieren. Je krijgt meer te weten over de leeftijd, hoe de dolfijnen verzorgd worden plus de trainers vertellen allerlei interessante weetjes en meer. Een erg leuke ervaring voor jong en oud!

Zwemmen met dolfijnen

Als zwemmen met dolfijnen op jouw verlanglijstje staat, dan is de’ dolphin swim’ een geweldige kans! Ga te water in de natuurlijke lagune en leer enkele signalen om hen kunstjes te laten doen. De dolfijnen kiezen hun moment om bij je in de buurt te komen en met een beetje success en geluk, reageren deze pracht-beesten ook op jouw signalen. Ben jij wellicht een dolfijnentrainer in de dop?

Snorkelen en met dolfijnen zwemmen

Tijdens deze interactieve ervaring voer je een leerzame activiteit uit, waarbij je meer leert over de dolfijnen en ga je met de dolfijnen zwemmen. Je kunt de dolfijnen zachtjes aaien en door middel van signalen zelfs met de dolfijnen communiceren. Een unieke ervaring!

Duiken en zwemmen met dolfijnen

Ga jij voor het ‘echte werk’ en wil je duiken met dolfijnen? Zelfs zonder duikbrevet is dit mogelijk in de habitat van Dolphin Academy!  Terwijl je in de lagune duikt, kun je dolfijnen voorzichtig aanraken en hun gedrag en lichaam bestuderen wanneer ze bij je komen om je te ontmoeten. Ben je een onervaren duiker? Geen paniek, want je krijgt voorafgaand aan deze fantastische ervaring een verkorte duikcursus.

dolfijnen zwemmen curacao

Zwemmen met dolfijnen op open zee

Een droom komt uit: zwemmen met dolfijnen op open zee! Zo ervaar je pas echt het karakter van de dolfijnen, en hun natuurlijke gedrag in de oceaan. Of ze letten op je en zwemmen met je mee, of ze gaan er als een speer vandoor om vissen te achtervolgen. Een ding is zeker: ze komen terug. Bovendien zie je onderwater nog veel meer moois, van vissen tot prachtig koraalrif.

Jong geleerd is oud gedaan – train de dolfijnen

Ben, of heb, jij een kind tussen de 9 en 14 jaar oud? Dan is dit leerzame programma wellicht iets voor hem of haar! Tijdens deze cursus leer je over de biologie van dolfijnen, hun gedrag en – samen met de trainers – leer je zelf een dolfijnentrainer te worden. Natuurlijk kun je ook met de dolfijnen zwemmen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Cursus dolfijnentrainer voor volwassenen

Ben je al wat ouder en denk je nou zelf ‘hey, dat is leuk’. Dolphin Academy biedt ook trainingsprogramma’s aan voor volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar oud. Tijdens deze cursus neem je ook deel aan meerdere interactieve sessies met de dolfijnen en leer je zelfs hoe je ze kunt voorbereiden op openbare training demonstraties.

Sea Aquarium

Vind je jezelf niet zo’n held en bekijk je de dolfijnen liever op afstand, in plaats van te zwemmen met dolfijnen en naast ze in het water te liggen? Dan kun je ook een bezoek brengen aan het Sea Aquarium en een dolfijnenshow bijwonen.

Openingstijden & prijzen

Dolphin Academy Curaçao is gelegen naast het strand van Mambo Beach en dinsdag t/m zaterdag geopend tussen 08:00 en 17:00 uur.

De prijzen voor de verschillende te boeken ervaringen zijn als volgt:

ActiviteitPrijs in $*
Dolphin Encounter99 (kinderen onder 5 jaar, 50)
Dolphin Swim174
Dolphin Snorkel184
Open Water Dolphin295
Assistant Trainer Coursevanaf 349
Dolphin in Dept Coursevanaf 349

*Deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Bekijk de actuele prijzen op de website van Dolphin Academy.

Welke ervaring je ook boekt, het wordt gegarandeerd dol-fijn!