kajakken curacao

Kajakken op Curaçao

Dat het helderblauwe water op Curaçao prachtig is, dat staat buiten kijf. Lekker afkoelen en ‘dobberen’ in zee, wie houdt er niet van? Ben jij net iets avontuurlijker, gek op watersport, en een echte waaghals die de grote oceaan wil trotseren? Huur dan een kajak! Dat klinkt natuurlijk spannender dan het is. Erg leuk is het wel, want door te kajakken ontdek je plekken op zee en langs de kust, de je met ‘gewoon zwemmen’ niet treft. Tenzij je een geboren zwemmer bent natuurlijk… ga voor gemak en huur een kajak. Tijdens het kajakken op Curaçao zie je erg veel van het eiland.

kajakken curacao

Ontdek je plekje – waar moet je zijn?

Je kunt op verschillende stranden en bij verschillende watersportbedrijven een kajak huren. Waar je uiteindelijk de kajak huurt, valt en staat natuurlijk ook samen met wat je graag wilt zien. Wil je de ‘skyline’ van Curaçao bekijken en langs de kust kajakken, of juist door dichtbegroeide mangrove kajakken, of op plekken waar je mooie vissen ziet, en met een beetje geluk ook een schildpad? De keuze is reuze. Wij zetten enkele leuke plekken voor je op een rij!

–        Kajakken op het Spaanse Water – een mooi binnenwater en prachtige huizen
–        Ronddobberen boven de Tug Boat en mooie kleurrijke vissen spotten
–        Ontdek de mangrove van Curaçao langs aan het Spaanse Water of Piscadera Baai

Een mangrovebos wordt ook wel de kraamkamer van de grote zee genoemd. Er zijn honderdtallen vissen die eitjes leggen tussen de wortels van het mangrovebos dat op Curaçao groeit. Het is een geweldige ervaring om het mangrovebos via een kajak te verkennen, want je ziet veel moois.

Natuurlijk zijn er veel meer mooie plekjes. Je kunt je op de stranden of bij watersportbedrijven laten informeren, deelnemen aan een kajaktour, of op eigen initiatief een kajak huren en de buurt verkennen.

Kajakken en helder zicht op de onderwaterwereld

Je kun op een aantal plakken ook een kajak huren met ‘doorzichtige’ bodem. Hierdoor heb je goed en helder zicht op de zeebodem en al het moois wat daarbij komt kijken. Een uitstekend alternatief als je minder gek bent op snorkelen of duiken