beste snorkelplekken curacao

Snorkelen op Curaçao

Curaçao staat niet alleen bekend om zon, zee, de mooiste stranden, palmbomen, gezellige (vakantie)sfeer en natuurlijk heerlijke tropische temperaturen. Curaçao staat ook bekend om de prachtige onderwaterwereld waar je kunt snorkelen met kleurrijke vissen, zeeschildpadden en het mooie koraalrif.

Stop behalve je zwemkleding en tandenborstel dus ook je snorkelset in je koffer, want al dat moois wil je echt niet missen!

Natuurlijk kun je bij ieder strand dat je bezoekt gaan snorkelen of duiken. Je zult er gegarandeerd allemaal mooie vissen zien in allerlei kleuren en maten. Toch zijn enkele stranden en verscholen plekjes die eruit springen en waar je net even dat extra’s kunt zien tijdens het snorkelen op Curaçao. Wij zetten een aantal hotspots met de beste snorkelplekken op Curaçao voor je op een rij.

Haaien spotten bij Mambo beach

Dat klinkt spannend he? Dat is het ook, maar niet gevaarlijk! De haaien – en dolfijnen en zeeleeuwen – van het Sea Aquarium aan Mambo Beach kun je als je gaat snorkelen of duiken stiekem bekijken. Uiteraard kun je niet te dichtbij komen, en zij ook niet bij jou, vanwege de beschermende hekken en netten. Neem een duik onder de oranje boeien door, aan de linkerkant van Mambo Beach en ervaar het ‘zwemmen met’ deze indrukwekkende dieren. En uh, vergeet je onderwatercamera niet!

Snorkelen bij Klein Curaçao

Mooi, mooier, mooist: dat is Klein Curaçao in een notendop. Je kijkt je ogen uit, zowel op het eiland(je) en onder water rondom Klein Curaçao. Je ziet het al als je aan komt varen; het water is prachtig en helder blauw. Een fantastische plek om te snorkelen natuurlijk! Staat snorkelen met schildpadden al jaren op je wensenlijstje? Dan kun je op Klein Curaçao die wens laten uitkomen. Het is absoluut een onvergetelijke ervaring!

snorkelen curacao

Zwemmen en snorkelen met schildpadden

Zoek je het liever iets dichter bij huis, of eigenlijk je hotel? Je kunt ook zwemmen en snorkelen met schildpadden bij Playa Piskado, ook wel Playa Grandi of het ‘schildpaddenstrand’ genoemd. De lokale vissers gooien hun restafval – na het schoonmaken van de gevangen vis – terug in zee en de zeeschildpadden smullen hiervan. Jouw geluksdag, want dat je hier met schildpadden kunt zwemmen, dat is een feit!

Vind de gezonken boot bij Tugboat beach

Als in een film kun je bij Tugboat beach snorkelen en op zoek gaan naar het gezonken schip. Of eigenlijk bootje, want heel groot is de sleepboot niet. Wat wel groot is, zijn de scholen met prachtige gekleurde vissen die om en in de boot zwemmen en mooi koraalrif. Echt adembenemend, figuurlijk natuurlijk, en absoluut een van de mooiste snorkelplekken op Curaçao! Er kan soms een pittige stroming staan, dus spaar je krachten of trek je vinnen aan en trotseer zwemmend die 50 meter naar de Tugboat. 

snorkelen op curacao

De Blauwe Kamer – oogverblindend mooi

Een prachtig natuurverschijnsel op Curaçao is de Blauwe Kamer nabij Playa Santa Cruz. Je kunt hier te voet, of – voor een schappelijke prijs – met een tour per boot naartoe met Captain Goodlife. De boottocht is al een avontuur en ervaring op zich. De Blauwe Kamer is een opening in de rotsen, waar de lichtval van de zon ervoor zorgt dat het water – en de holte in de rots – knalblauw zijn door de weerkaatsing. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, tref je er ook prachtige vissen tijdens het snorkelen op Curaçao!  

Ben je onbedoeld je snorkelset vergeten, of past deze niet meer in je koffer? Geen paniek, want je kunt in verschillende winkels – en zelfs supermarkten – een snorkel en duikbril kopen. Eventueel kun je de set ook huren bij watersportbedrijven op of bij de verschillende stranden.

Veel snorkel plezier!