Surfen op Curaçao 🏄

Ben jij ervaren in golfsurfen, windsurfen of kitesurfen of zou je het juist willen leren? Er zijn meerdere surfscholen – met verschillende specialismen – waar jij les kunt krijgen of een surf-uitrusting kunt huren om te surfen op Curaçao. Curaçao is zowel voor de ervaren surfers, als voor de beginners een toplocatie om te surfen! Stevige wind, ruwe zee of juist wat vlakke wateren. Welk avontuur ga jij aan?

Golfsurfen op Curaçao

Om te (leren) golfsurfen 🏄 op Curaçao is een ding essentieel… golven! De Sint Joris Baai is een ideale plek om te golfsurfen op Curaçao. Sint Joris Baai is een groot binnenmeer en bevindt zich in het zuidoosten van Curaçao. Ook aan de oostzijde van het eiland kun je goed golfsurfen, bij de kust van Playa Kanoa. Door de ruige branding en sterke stroming is het lastig om hier te zwemmen, maar wel zeer geschikt om te gaan surfen.

Beginnende en onervaren golfsurfers kunnen goed terecht in de Sint Joris Baai. Ben jij een ervaren surfer en laat jij je niet afschrikken door hoge golven, sterke stroming, koraal en ondiep water? Ga dan naar Playa Kanoa of met de boot naar Klein Curaçao.

Windsurfen op Curaçao

Op Curaçao waait het bijna altijd (flink). Februari is de beste maand om te windsurfen op Curaçao. Als je wil leren windsurfen, breng dan eens een bezoekje aan de surfschool ‘Windsurfing Curaçao’. Hier word je hartelijk ontvangen en na duidelijke instructies op land – inclusief oefenen op een plank met zeil – betreed je pas het water. Dan kan het echte avontuur beginnen. Hup, het Spaanse Water op!

Kitesurfen op Curaçao

Wil jij graag kitesurfen op Curaçao? Als ervaren kiter, kun jij van februari t/m augustus je lol op! Deze maanden zijn vanwege de windsnelheid uitermate geschikt om te kitesurfen op Curaçao. Eén van de bekendste plekken om te kiten op Curaçao is toch wel de Sint Joris Baai. Het eerste deel is ondiep, du sook een goede plek om te leren kitesurfen op Curaçao. Ga jij voor harde wind en hoge golven? Boek dan een boottrip naar Klein Curaçao en trotseer de Caribische zee!

Surfen op Curaçao
Kite surfen bij Klein Curacao

Surfscholen 🏫

Enkele surfscholen waar jij je bij kunt aansluiten of een uitrusting kunt huren, zijn:
–       Kitboarding Curaçao
–       Awa Salu
–       Windsurfing Curaçao
–       NIX kiteschool Curaçao
–       Foil Surf Curaçao

Natte voeten, haren in de wind en veel surfplezier!