vissen op curacao

Diepzeevissen op Curaçao

Als je een echte hengelsport liefhebber bent, dan kan een dagje diepzeevissen op Curaçao niet aan jouw to-do lijst ontbreken. In de vroege ochtend, of aan het einde van de middag met een boot – inclusief schipper – de zee trotseren en doen wat jij het leukst vindt. Natuurlijk met het doel om een grote vis aan de haak te slaan!

Vissoorten van Curaçao diep in de zee…

Als je een echte grote vis wilt vangen, dan kun je op Curaçao je lol op. En je hoeft er niet eens heel ver voor de zee op. Mocht je willen diepzeevissen op Curaçao, dan kan dit al doen op relatief korte afstand vanaf de kust, omdat het water al gauw erg diep is. Er zwemmen tonijnen van soms wel anderhalve meter groot. Wat een joekels!

Behalve geelvintonijn of blauwvintonijn, kun je ook diepzeevissen op verschillende vissoorten van Curaçao zoals Barracuda, Zeilvis, Kingfish, Bonito, blauwe en witte Marlijn, Amberjack, Wahoo en zelfs haai. Geen paniek; vlak aan het strand tref je deze laatste niet. Diepzeevissen op Curaçao laten zich regelmatig vrij makkelijk vangen, middels zowel kunstaas als met levend aas. Met garnalen en kleine schelpdieren kun je de diepzeevissen zo verleiden.

vissen op curacao

Kantvissen op Curaçao

Is de grote zee op gaan – om welke reden dan ook – niet aan jou besteed? Dan kun je op Curaçao ook uitstekend kantvissen. De kans het grootst dat je hier red snapper en tarpon vangt. Met een beetje geluk tref je vanaf de kant ook een verdwaalde diepzeevis.

Je kunt vissen vanaf het strand, maar er zijn ook verschillende baaien die zeer geschikt zijn om te gaan kantvissen. Breng eens een bezoek aan de Piscaderabaai, Santha Martha baai (met prachtig uitzicht) of de Sint Michiel baai. Ook heb je gegarandeerd success rondom de wateren van het stadscentrum van Willemstad.

vissen curacao

Hoe, waar en wanneer?

Op Curaçao zijn niet veel bedrijven waar je hengels kunt huren, dus je eigen materiaal meenemen is aan te raden. Wel kun je verschillende (vis)charters of boten huren, die vaak ook voorzien zijn van een de nodige spullen om te diepzeevissen op Curaçao. Een vis excursie of vistour is zo geboekt. Vraag  wel even van tevoren of er gerei beschikbaar is, zodat je niet voor teleurstelling komt te staan. Hierbij ga je met een schipper en/of gids op pad; die weet precies waar hij je mee naar toe moet nemen, zodat je tijdens je dag op het water zoveel mogelijk vis vangt.

Enkele te benaderen bedrijven zijn:

–       La Menta
–       Bluefinn Charters
–       Fish Charter Curaçao

Op Curaçao kun je het hele jaar door vissen, maar de meest succesvolle maanden voor diepzeevissen zijn van november tot juni.

Wij wensen je heel veel visplezier!