Winkelen op Curaçao 🛍️

Shoppen, wie is er niet gek op? De buurt te verkennen, winkelen en leuke souvenirs te kopen voor het thuisfront. De winkels op Curaçao zijn een leuke afwisseling van leuke boetiekjes en luxere winkels. De winkels zijn redelijk verspreid; je moet net even weten waar je de pareltjes kunt vinden.

Willemstad Centrum

In Willemstad vind je allerlei kleine zaakjes. Souvenirwinkels om typisch Curaçaose producten te kopen, kledingwinkels voor hem en haar, schoenenwinkels en zelfs leuke shops waar je mooie decoraties voor in huis kunt scoren. 

Otrobanda

Verspreid door de stad vind je kledingwinkels met unieke kleding en verschillende winkels met leuke hebbedingetjes. In Riffort Curaçao en Renaissance Mall tref je prachtige winkels, waar jij als shopper je hart kunt ophalen. Zo zijn er kledingwinkels van merken zoals Mango, Guess, Tommy Hilfiger en verschillende kleine boetiekjes. In Riffort zijn leuke souvenirwinkels en kun je het shoppen goed combineren met lunch of een drankje op een van de terrassen aldaar.

Winkelen op Curaçao
Bron: Z. Jacobs / Shutterstock.com

Punda

Punda kent net als Nederland een ‘gecentraliseerd’ stadscentrum met verschillende kledingwinkels, sportwinkels, parfumerie, make-up en nog veel meer. Achter alle mooie en gekleurde gevels gaan leuke winkels schuil. Bij winkels zoals Changes en Angelina’s kun je je slag slaan als je op zoek bent naar merk sportkleding of bijvoorbeeld Levi’s spijkerbroeken. Vaak erg scherpe aanbiedingen en een stuk goedkoper dan in Nederland!

Overdekt winkelcentrum 🏬 op Curaçao

Voor de overdekte winkels op Curaçao met mooie zaken, ga je naar het winkelcentrum Sambil Curacao of Zuikertuintje. Lekker afkoelen in de airconditioning en kleding passen zonder te zweten.

Sambil Curacao

In Sambil Curacao vind je vele mooie en grote winkels, zoals American Eagle, Levi’s en Victoria’s secret. Sambil is het grootste overdekte winkelcentrum van Curaçao. Tijdens het shoppen kun je in de ‘Foodcorner’ je buik vullen met allerlei lekkers. Voor de kinderen is er een speelparadijs en je kunt er naar de bioscoop of bowlen.

Zuikertuin Mall en Bloempot Shopping Center

Zuikertuin Mall, ook wel ‘Zuikertuintje’ is een overdekt winkelcentrum op Curaçao zo’n 10 minuten rijden van Willemstad. In Zuikertuintje en het naastgelegen Bloempot Shopping Center vind je bekende zaken zoals Esprit, Lacoste, Bruna, Jamin, Tommy Hilfiger, Hugo Boss en een DA Drogisterij. De winkels zijn omgeven door restaurants waar je heerlijk kunt eten en er is een speeltuin voor de kinderen.

Salina

Salina is een centraal gelegen punt zo’n 5 minuten van Willemstad. Er is een breed aanbod aan kledingzaken en het is erg geliefd door de lokale bevolking. In Salina kun je je slag slaan bij Only, sportwinkel Changes, Penha en andere parfumeriezaken, schoenenwinkel Feet First en meerdere leuke boetiekjes.

Winkelen langs de stranden

Zin om voor, tijdens of na jouw stranddag even te shoppen? Dat kan!

Mambo Beach en Jan Thiel Beach

Op de Mambo Beach Boulevard zijn zowel boven als beneden winkeltjes om lekker te snuffelen. Souvenirs, kleding, mooie bikini’s en meer. Als je er echt een onvergetelijke vakantie van wilt maken, dan kun je jouw vakantie naar Curaçao zelfs vereeuwigen met een mooie tatoeage.

Ook in Jan Thiel vind je vlak naast het strand enkele leuke kledingwinkels met unieke badkleding, mooie (strand)jurken en kleding volgens de laatste trends in Nederland.

Openingstijden

LocatieMaandag t/m zaterdagZondag
Willemstad09:00 – 12:00 & 14:00 – 18:00Gesloten m.u.v. koopzondag
Renaissance Mall & Rif Fort09:00 – 19:00 Gesloten
Sambil10:00 – 21:00 12:00 – 20:00 uur
Zuikertuin Mall en Bloempot Shopping Center09:00 – 20:00Gesloten
Salina09:00 en 18:00 Gesloten
Mambo en Jan Thiel Beach09:00 en 18:00 09:00 en 18:00