Airbnb op Curaçao

Waarschijnlijk ben je wel bekend met het begrip. Airbnb is een online marktplaats waar gasten een slaapplaats zoeken om te verblijven en hosts hun kamer/woning te huur aanbieden. Het is als iedere andere accommodatie, maar gasten verblijven in het huis van de gastheer en gasten. Wil je in plaats van een vakantiepark, luxe villa of hotel liever in de woning van een lokaal persoon verblijven? Dan is Airbnb Curaçao een leuk alternatief. Airbnb is doorgaans goedkoper dan een traditioneel hotel. Hoewel dit afhankelijk is van de accommodatie natuurlijk.

Hoe Airbnb op Curaçao te gebruiken

Denk je jouw ideale plek gevonden te hebben? Dan bericht je via het platform degene die de accommodatie verhuurt en wacht af. Het is altijd aan te raden om op meerdere paarden te wedden. Zeker wanneer je een last minute hebt geboekt en toch wel voor je vlucht je slaapplaats geregeld wilt hebben. Airbnb op Curaçao betekent dat je in de caribbean gaat boeken bij lokale verhuurders. Soms gaat de communicatie super soepel, maar even vaak stuit je juist op trage reacties. Wees dit voor!

Hoe bepaal je welk Airbnb je op Curaçao je gaat huren?

Voordat we ingaan op de ins en outs van huren, is het van cruciaal belang dat je jezelf de volgende vragen stelt voordat je op zoek gaat naar jouw ideale Airbnb locatie.

Wat is het budget?

Zodra je op zoek gaat naar een Airbnb op Curaçao, moet je een budget vaststellen. Je budget bepaalt nu eenmaal grotendeels welk type Airbnb je kunt kiezen. Dat gezegd hebbende, is het de moeite waard om te na te gaan bij elke leuke optie of er mogelijk ook extra kosten zijn, zoals airconditioning en schoonmaakkosten. 

Wat zijn je behoeften en wat is luxe?

Als je erover denkt om een Airbnb op Curaçao te huren, maak dan een lijst met must haves en nice-to-haves. Het is gemakkelijker om door de markt te navigeren als je je concentreert op wat je  echt nodig hebt en wat je graag wilt.

Hoe zit het met de veiligheid?

Curaçao kent, net als de rest van de wereld, criminaliteit. Controleer daarom zowel de locatie van je Airbnb op Curaçao als de beveiligingsvoorwaarde bij de verhuurder. Is je accommodatie omheind? Is er een parkeerpoort? Is er opbergruimte in huis? Wat is er gedaan om ongewenste bezoekers af te schrikken?

Wat voor soort Airbnb op Curaçao boeken?

Hier kunnen we vrij kort over zijn. Alle soorten en maten verblijven worden via Airbnb Curaçao aangeboden. Van kamers en studio’s tot villa’s en woonboten. Dat is het leuke van Airbnb: je kunt er alle kanten mee op! Kijk dus vooral lekker rond op de site van Airbnb en check ook de top 3 hieronder.

Locatie van je Airbnb op Curaçao

Iets waar je zeker rekening mee dient te houden wanneer je een Airbnb op Curaçao gaat boeken, is de locatie. Een eiland als Curaçao kan al snel kein ogen, maar heeft toch nog een beste strekking. Hierdoor verschilt het wel degelijk of je bijvoorbeeld aan de Westkant van het eiland zit, in het centrum of juist meer de Zuidoost zijde.

West

Als je de voorkeur geeft aan een rustige en natuurlijke vakantie en het niet erg vindt om wat verder van het centrum te blijven, dan is een Airbnb in West Curaçao de beste optie. In West Curaçao variëren de kosten van een Airbnb op basis van het soort accommodatie. De westkant staat bekend om zijn prachtige zandstranden, waar je kunt snorkelen, duiken, deelnemen aan leuke activiteiten en natuurlijk kunt ontspannen. Houd er wel rekening mee dat grote supermarkten vaak vrij ver weg zijn (een half uur). Gelukkig hebben de meeste gebieden in West “mini markets” waar je de basisbenodigdheden kunt krijgen.

Midden

Een Airbnb in midden Curaçao klinkt als centrale positie en dat is meestal aantrekkelijk. Het betekent namelijk meestal dat je overal dichtbij bent. Met het midden van Curaçao bedoelen we echter letterlijk in het hart van het eiland, dus wat verder weg van bijvoorbeeld de stranden. Met de auto is het ongeveer 20 minuten verder 😉 Omdat je niet direct aan het strand zit, is het boeken van een Airbnb in het centrum van Curaçao vaak goedkoper. Er zijn echter verschillende prijsklassen.

Centrum

Logeren bij een Airbnb in het centrum van Curaçao houdt in dichtbij Willemstad/Otrobanda en het beroemde Mambo Beach zijn. De kust bestaat bijna volledig uit vakantieparken met een paar villa’s. Er zijn voornamelijk boutique hotels, hostels en grotere hotels in het stadscentrum, maar er zijn ook Airbnbs. Je bevindt je dicht bij de bruisende binnenstad van Willemstad en Otrobanda.

Zuidoost

In het hogere segment van het eiland zijn er mogelijkheden aan de zuidoostkant. Op Curaçao zijn meerdere gated communities en aanbieders van meer premium Airbnbs. De meest bekende wijk is Jan Thiel, die een breed scala aan verhuurmogelijkheden voor bezoekers biedt. Boca Gentil, Bottelier en Oud Jan Thiel zijn ook meer welvarende gebieden waar je in een Airbnb kunt verblijven.

Top 3 beste Airbnb’s op Curaçao

Er worden heel wat Airbnb’s aangeboden op het eiland. Hieronder drie opties die zeker de moeite waard zijn.

Spacious Private Apartment with Pool 2 tot 4 personen

Dit ruime, moderne appartement is een Airbnb op toplocatie in Jan Thiel op Curaçao. Geniet van de korte wandeling van 7 minuten naar het prachtige strand, bars en restaurants. Het Airbnb appartement is volledig privé met je eigen ingang, woonkamer, badkamer, slaapkamer met airconditioning, keuken en balkon. Het appartement is voorzien van een nieuw comfortabel bed en een luxe (slaap)bank. Het balkon en de tuin nodigen uit om te gaan zitten, een duik te nemen of een glas wijn te drinken terwijl je je favoriete Netflix-serie kijkt op de Smart TV in de woonkamer.

Lovely Studio, walk to beach, restaurants & shops

Deze Airbnb is gelegen in het hart van Willemstad (UNESCO Werelderfgoed sinds 1997), Downtown Punda, op ongeveer 500 meter van Koningin Emmabrug, is deze schilderachtige Airbnb studio op Curaçao gelegen in het binnenste deel van het gebouw en heeft een combinatie van een Caribisch -stedelijk geïnspireerd decor. De accommodatie ligt op 5 km van het Curaçao Sea Aquarium en op 7 km van het Jan Thiel strand en op slechts 3 minuten lopen van de Marichi-pier/-strand, een prachtig strand met kristalhelder blauw water. 

Villa Azure beach Blue Bay

Een mooie, goed onderhouden, strandvilla via Airbnb Curaçao op het populaire en luxe Blue Bay Beach Resort. Slechts 300 meter naar een van Curaçao’s meest geprezen privé stranden. Prachtig uitzicht op de golfbaan en het flamingomeer. Fantastisch snorkelen, supersnelle wifi. Gratis parkeergelegenheid en restaurants op het terrein. Zwembad, golfbaan, wandelen en andere voorzieningen op loopafstand. 

Via welke website kun je je Airbnb op Curaçao het beste boeken?

Er zijn er tal van mogelijkheden voor het boeken van een Airbnb op Curaçao. Dus, waar begin je? Om erachter te komen hoeveel geld je over hebt van je budget voor de vliegreis, moet je weten hoeveel de vlucht gaat kosten. Plan je een pakketreis? Pak je een last minute? Als je je eigen Airbnb op Curaçao wilt boeken, kom je vrijwel zeker terecht bij particuliere aanbieders. De meeste hiervan, zoals vakantieparken en hotels, kunnen geen vliegtickets verstrekken. Als je van plan bent om een Airbnb te huren op Curaçao, boek je deze daarom hoogstwaarschijnlijk apart van je vlucht. Nadat je deze prijs hebt berekend, kun je uit je dak op onderstaande opties, waar je middels de Airbnb site kunt boeken.