Aloë vera Plantage Curaçao

Aloë vera plantage op Curacao

Op Curaçao vind je een hele grote aloë vera plantage waar de aloë vera sinds 1999 wordt gekweekt in de natuurlijke leefomgeving. De aloë vera plantage is sindsdien uitgegroeid tot een bekende plantage en heeft een goed producerende fabriek van aloë vera producten.

Verspreid over de hele wereld zijn vele aloë vera plantages, met vele planten en productie van sap en gelproducten. Maar wat maakt Curaçao nu onderscheidend?

De aloë vera op Curaçao wordt organisch gekweekt. De planten groeien in het ‘wild’ en krijgen de kans om rustig te groeien. Met de juiste hoeveelheid water groeien ze tot ‘volwassen’ planten en worden pas geoogst als ze volgroeid zijn. Dit gebeurt al in de vroege ochtend. Dan kan de gel eruit gehaald worden, voordat de enzymen – door de warmte – afgebroken worden.

De werking en ontwikkeling van aloë vera producten op Curaçao

Aloë vera is bekend over de hele wereld en komt vanuit de middeleeuwen. Mensen waren er toen al van bewust dat de aloë vera plant geneeskrachtige bestanddelen bevat.

Aloë vera is erg goed voor je immuunsysteem en maakt je lichaam schoon van binnen. Wat nog belangrijker is, maar minder bekend: de sap of gel uit de aloë vera plant bevat suikermoleculen. Deze suikermoleculen sluiten bacteriën in, zodat deze onschadelijk worden gemaakt en de bacteriën niet meer hinderlijk zijn voor het menselijk lichaam.

Aloë vera Plantage Curaçao

De aloë vera Plantage op Curaçao heeft zelf machines ontwikkeld om het sap uit de stengels van de aloë vera plant te halen. Dit gebeurt maximaal enkele uren nadat de stengels zijn afgesneden. Erg snel dus! Tevens met een belangrijke functie, want hierdoor kan de Ph-waarde worden verlaagd, zodat er een omgeving ontstaat waar de bacteriën niet gek op zijn. Tijdens het proces wordt de gel niet verwarmd, want dan worden de suikermoleculen afgebroken of vernietigd. Ook wordt de gel samengevoegd met andere bestanddelen, om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en werking zo goed mogelijk bewaakt blijft.

Wist je dat aloë vera ook goed helpt te verlichten als je verbrand bent? Ben je vergeten je goed in te smeren, of heb je net een stukje huid gemist? Een aloë vera gel, of zelfs puur uit de stengel, verricht haast wonderen!

Winkelen op aloë vera Plantage

Natuurlijk heeft al dat werk aan de ontwikkeling van aloë vera gel ook een ‘eindbestemming’. Er worden allemaal mooie natuurlijke (huid)producten van gemaakt, die je kunt kopen in de winkel op de aloë vera Plantage zelf of in een van de supermarkten op het eiland.

Je kunt de plantage bezoeken zonder reservering en de toegang is gratis.

Waar?

138 Kaminda Mitologia 138 in Willemstad.