Landhuis Ascension Curaçao

Je hebt er misschien al over gehoord of gelezen: Curaçao heeft een aantal prachtige landhuizen op het eiland. Dit doet men herinneren aan de koloniale tijd, samen met de plantages bij de landhuizen of elders op Curaçao. Cultureel erfgoed, waarbij sommige landhuizen nog een functie hebben, of die je kunt bezoeken om een stukje historie te ‘proeven’. Zo is er ook Landhuis Ascension, in het westen van het mooie eiland.

Landhuis Ascension is een goed onderhouden, gerestaureerd en gemeubileerd landhuis. Het landhuis staat bovenop een heuvel, wat als vanzelfsprekend resulteert in adembenemend uitzicht! Je hebt wijds uitzicht over veel groen. Een toplocatie als je gek bent op zowel cultuur als natuur.

Landhuis Ascension dateert uit het jaar 1672 en functioneerde destijds als plantagehuis. De Koninklijke Marine is het vanaf 1965 gaan gebruiken als vormingscentrum. Dit houdt in dat nieuwe militairen en leden van hun gezin een programma volgen waarbij zij kennis met elkaar kunnen maken en meer te weten komen over Curaçao en de cultuur.

Ontdek de geschiedenis van Landhuis Ascencion

Als bezoeker kun je bij Landhuis Ascencion terecht voor een rondleiding, wandelingen in de natuur en over de plantage. Hierdoor krijg je veel informatie over de historie van het Landhuis Ascencion, het leven op de plantage,  slavernij en de cultuur en natuur van Curaçao. Er wordt ook verteld over de legende van een slavengraf en een geheime bergplaats.

De rondleiding vindt plaats op donderdag om 09:00 uur waarbij je aftrapt met een lekker kopje koffie of limonade. Je kunt de rondleiding reserveren via de website van Landhuis Ascencion Curaçao en de kosten bedragen slechts 10 gulden per persoon.

Open huis bij Landhuis Ascencion

Iedere eerste zondag van de maand kun je Landhuis Ascencion bezoeken voor een open huis. Hierbij start je met een kerkdienst en kun je daarna rondneuzen op een leuke markt. Je vindt hier allerlei creaties van kunstenaars of personen die hobbymatig mooie kunstwerken hebben gemaakt. Je kunt er genieten van een snack en koffie of limonade, met lokale muziek van de live-band op de achtergrond. 

Je kunt voor de kerkdienst en de rondleiding vanaf 10 uur terecht. Krijg je honger rond het middaguur? Geniet dan rond half 12 – voor een leuke prijs – van een heerlijke lunch op het terras. De toegang voor het open huis is gratis en iedereen is welkom!

Zowel de rondleiding als het open huis zijn een erg leuke manier om kennis te maken met de historie en charmes van Landhuis Ascencion op Curaçao.

Tot nader bericht is Landhuis Ascencion momenteel helaas niet open voor publiek.