Shete Boka Park

Shete Boka Park

Ben je ook zo’n natuurliefhebber? Op zo’n 45 minuten minuten rijden vanaf Willemstad – richting westpunt – vind je natuurpark Shete Boka. Vertaald is dit ‘zeven inhammen/baaien’. Echt een aanrader om te bezoeken als je gek bent op groen en mooie natuurverschijnselen!

Shete Boka is maandag t/m zondag, met uitzondering van feestdagen, geopend tussen 09:00 en 16:30 uur. Na het passeren van de slagboom tref je een gebouw, waar je de 17,50 gulden entree kunt betalen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis en voor kinderen t/m 12 betaal je slechts 2 gulden. Voor de liefhebbers is er ook een plattegrond verkrijgbaar voor slechts 1 gulden. Aanschaffen natuurlijk! Zo weet je zeker dat geen plekje ongezien blijft. Na betaling kun je je reis voortzetten met de auto, of gewoon lekker lopen. Er zijn ook 2 mooie hike trails, voor de sportieve bezoekers. Een flesje water en zonnebrand zijn dan geen overbodige luxe.

Geniet van de prachtige ruwe natuur

In het national park Shete Boka zijn verschillende mooie natuurverschijnselen te bewonderen; het ene uitzicht en de ervaring is nog mooier dan het andere. Als je van het buitenleven en prachtige natuur houdt, moet je het Shete Boka Park zeker bezoeken. Je kijkt je ogen uit!

Je zult versteld staan ​​van de golven die klotsen tegen de kalkstenen kliffen en de prachtige baaien. De inhammen in het park zijn beschermde broedgebieden voor zeeschildpadden. De kans is niet heel groot, maar met een beetje geluk zie je een schildpad haar eieren leggen! Het open landschap zorgt voor prachtige vergezichten en mooie fotomomenten van de ruige noordkust van Curaçao. We lichten de mooiste Boka’s voor je uit.

Shete Boka Park

Boka Tabla

Het Shete Boka Park begint bij Boka Tabla, waar enorme golven in een ondergrondse grot denderen. In de rotsen uitgehouwen treden leiden je naar de monding van de grot. Hier kun je op de rand zitten en de branding zien binnenrollen. Werkelijk prachtig! Vervolg je reis per voet langs de kalkstenen kliffen erboven en je zult zien: een spectaculair uitzicht op de ruige noordkust van Curaçao!

Boka Kalki

Boka Kalki is een gedeeltelijk met mangrove overgroeide baai in het national park Shete Boka. Erg indrukwekkend, want je loopt door een soort tunnel van takken en veel groen. Zoiets heb je vast niet eerder gezien!

Boka Pistol

Boka Pistol in het nationaal park Shete Boka, is de plek waar enorme golven de lucht in barsten met geweer-achtige explosies en panoramische uitzichten vanaf de vlakke kalkstenen heuvels. Het water klotst soms wel tientallen meters de lucht in. Echt fantastisch om te aanschouwen en een absolute publieksfavoriet.

Boka Wandomi

Boka Wandomi

Boka Wandomi, ook wel de ‘natuurlijke brug’ genoemd is ook zeker een must-see. De golven hebben hier miljoenen jaren op de kust ingebeukt en een natuurlijke brug in het gesteente uitgeslepen.

Tips:

Het Shete Boka national park ligt vlak naast het Christoffelpark, waar je de Christoffelberg kunt beklimmen. Dat is dus is goed met elkaar te combineren. Een leuke, sportieve, dagbesteding waarbij je alleen maar moois aanschouwt.

Had je je verheugd op het zien van zeeschildpadden, maar heb je ze niet gezien? Ga dan snorkelen of duiken bij Playa Piskado. Dan heb je gegarandeerd succes!