struisvogelfarm curacao

Struisvogelfarm Curacao

Ken je de struisvogels alleen nog maar uit tekenfilms of natuurseries en wil je ze nou wel eens in het echt bewonderen? Dat kan op de struisvogelfarm op Curaçao! Je gaat er dan ook achter komen of ze daadwerkelijk hun ‘kop in het zand’ steken, of dat het een fabel is.

Op zo’n 20 minuten rijden vanaf Willemstad, in het noordoostelijke deel van het Curaçao vind je in het dorpje Santa Catharina de struisvogelfarm met echte struisvogels. En dat op Curaçao! Alleen de reis ernaartoe is al een feestje, want de omgeving is er prachtig. En als je geluk hebt, word je bij de entrée van de parkeerplaats al hartelijk ontvangen door een – trotse – pauw.

Kijk je ogen uit tijdens een tour over de Ostrich Farm

Dagelijks kun je 09:00 en 16:00 uur een tour mee pakken die om het uur vertrekt. Tijdens deze safari tour waan je je enige tijd buiten Curaçao. De tour is geschikt voor jong en oud en je hebt gegarandeerd plezier! Je stapt in een open bus en krijgt van de enthousiaste gids allerlei informatie over de Ostrich farm, struisvogels, emoes en…krokodillen! Je ziet en hoort van alles over de verwekking, geboorte en ontwikkeling van de struisvogels op Curaçao. Er is ook een levensgroot ei, die zo sterk is dat je erop kunt staan. Als dat niet indrukwekkend is…

We gaan niet te veel verklappen, maar hier alvast enkele leuke weetjes over struisvogels:

– De hersenen zijn kleiner dan een oog
– Struisvogels zijn gek op goud
– Een struisvogel heeft 4 tenen en 2 nagels
– Ze kunnen maar liefst 65 km per uur rennen
– Struisvogel mannetjes hebben vaak een harem

ostrich farm

Verrassing!

Op de struisvogelfarm Curaçao zie je behalve pauwen en struisvogels ook emoes. Wist jij dat dit een Australische struisvogel soort is? Weer wat geleerd! Ook zijn er hangbuikzwijnen, allerlei mooie gekleurde vogels, doodshoofdaapjes en nijlkrokodillen. Ben je al overtuigd? Het is echt net Zuid-Afrika!

Aan het einde van de tour, krijg je de kans om de struisvogels op de Ostrich Farm te voeren. Maak er een leuke foto / video van, want dit is een ervaring voor in de boeken!

Smullen en je buik vullen

Bij de Ostrich Farm is ook een restaurant, genaamd Zambezi, waar je lekker kunt lunchen of op vrijdagavond dineren. Hier worden unieke Afrikaanse gerechten bereid. En je raadt het al… ook gerechten met struisvogelvlees of -ei. Voor de echte fijnproevers zeker een aanrader, want het is heerlijk. Een lekkere Afrikaanse wijn erbij en genieten maar!

Als deze gerechten niet je voorkeur hebben, kun je ook iets anders lekkers kiezen van de kaart.

Afrikaanse avond op Curaçao

Voor wie er een gezellige avond van wil maken, is de ‘African Night’ op de struisvogelfarm een must-do. Je wordt einde middag opgehaald bij je accommodatie, brengt een bezoek aan de Aloë Vera Plantage, kijkt je ogen uit tijdens de Safari Tour op de Ostrich farm en als klap op de vuurpijl geniet je daarna van een heerlijk 3-gangen diner in het restaurant. Natuurlijk word je ook weer netjes thuisgebracht, rond een uur of 20:00. Wel even van tevoren reserveren via de website van Ostrich Farm Curacao.

struisvogel curacao

Een herinnering voor het leven

Wil je meer dan een leuke dag, een digitale foto en een mooie herinnering? Breng dan een bezoek aan de souvenirwinkel om prachtige handgemaakte souvenirs te kopen. Van beschilderde struisvogeleieren tot afrikaanse kunst.

Openingstijden en prijzen

De Ostrich Farm Curacao is dagelijks geopend tussen 09:00 en 16:30 uur.
Een ticket voor de safari tour kost voor volwassen $18 en voor kinderen $14.
De Afrikaanse vrijdagavond kost $65 per persoon en $37 voor kinderen.