Dit zijn de leukste wateractiviteiten om te ondernemen op Curaçao

Staat er een vakantie naar Curaçao op de planning? Dat kan slechter! Je wordt al meteen vrolijk bij het vooruitzicht aan alle gekleurde huizen, de heerlijke Caribische sfeer, de (bijna) altijd schijnende zon en het turquoise water. Een verblijf op Curaçao staat hoe dan ook in het teken van de zee; en deze biedt meer dan alleen zwemplezier! Heb je zin in een afwisselende, gevarieerde vakantie op het mooiste Caribische eiland? Vermaak jezelf dan tijdens een (of meerdere) van de volgende leuke wateractiviteiten:

Stap in een kano of kajak en verken Curaçao vanaf het water

Er zijn verschillende prachtige plekken op Curaçao waar het heerlijk is om te kanoën of kajakken. Bijvoorbeeld tussen de mangroven van de Piscadera Baai, bij de stranden van Jan Thiel, bij de Blue Room Cave etc. Hoewel je op sommige plaatsen een kano of kajak kunt huren, is het een nóg beter idee om er zelf een mee te nemen. Een opblaasbare kano kopen bespaart je een hoop moeite én geld. Je kunt het gebruiken wanneer je maar wilt. En ook niet onbelangrijk; het is super gemakkelijk om mee te nemen in je reiskoffer!

Kano curacao

Zwemmen met wilde zeeschildpadden

Heb je altijd al eens zeeschildpadden van dichtbij willen bekijken? Neem dan deel aan een van de vele boottours die worden aangeboden op Curaçao. Onder andere bij Playa Grandi, de beste snorkelspot van het eiland, kom je bijna altijd meerdere schildpadden tegen. Zet je duikbril en snorkel dus op en bekijk deze prachtige dieren onder water. Uiteraard is het niet de bedoeling om de schildpadden te storen in hun natuurlijke habitat. Maar zorg er wél voor dat je een goede onderwatercamera bij je hebt!

Zwemmen met wilde zeeschildpadden

Tip: huur een auto op Curaçao, zodat je altijd kunt gaan en staan waar je zelf wilt.

Beleef Curaçao op een andere manier vanaf een SUP board

Suppen is de perfecte manier om het eiland in al zijn glorie te leren kennen. Vanaf een sup zie je talloze vissen langs je af zwemmen, fladderende pelikanen voorbij vliegen en als je geluk hebt zelfs een schildpad voorbijkomen. Net als een kano of kajak, kun je in Nederland al een opblaasbaar sup board aanschaffen. Deze past gemakkelijk in je koffer en je hebt er de hele vakantie plezier van!

Ontdek onder andere de zoutpannen van Jan Thiel, de Caracasbaai Peninsula en de mangroves van het Spaanse Water. En daar houdt het niet bij op…

Haal je duikbrevet

Als er één top wateractiviteit is op Curaçao, dan is het wel duiken. Honderden toeristen reizen af naar dit tropische eiland, om onder andere hun duikbrevet te behalen. Er zijn verschillende goede duikscholen op Curaçao waar dit mogelijk is. En je betaalt hier een stuk minder dan in Nederland!

Heb je jouw brevet al? Dan kun je alsnog aansluiten bij een duikschool om samen met andere duikers de mooiste plekken te gaan verkennen. Ook is het mogelijk om een tour te boeken, waarbij je met een groepje de zee op gaat. Één ding is zeker; de onderwaterwereld op Curaçao is fantastisch.

duikbrevet halen

Tot zover onze leukste wateractiviteiten op dit prachtige Caribische eiland. Maar er zijn natuurlijk altijd andere toffe dingen te bedenken. Maak alvast plannen en kijk uit naar een heerlijke vakantie op het kleurrijke Curaçao.