Dit zijn de mooiste stranden van Curaçao

cas abao beach

Ga jij vakantie vieren op Curaçao? Dan zul je vele mooie stranden tegenkomen. Om ervoor te zorgen dat jij de mooiste stranden van het eiland niet mist, hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Bekijk hieronder het overzicht van onze favoriete stranden op Curaçao.

Grote Knip

Dit strand is zeer bekend en ligt in het noordwesten van het eiland. Grote Knip wordt ook wel Playa Abou genoemd en staat bekend om het prachtige witte zand. Dit bekende strand kan dan ook erg druk worden, maar is er ook ontzettend gezellig. Het natuurlijke strand is bovendien niet volgebouwd met resorts. Je hoeft niet te betalen om toegang te krijgen tot het strand.

Kleine Knip

Bezoek je Grote Knip? Vergeet dan ook zeker niet de kleinere variant te bezoeken. Dit strand heet ook wel Playa Kenapa Chiki en is iets rustiger dan Grote Knip. Het ligt ten zuiden van zijn grotere broertje en is geliefd onder locals. Het rotsachtige landschap geeft een bijzonder tintje aan dit fijne strand. Ook dit strand kun je gratis bezoeken.

Playa Kalki

De naam zegt het al; kalkstenen. Dit strand is namelijk omringd met kliffen van kalksteen, wat voor een prachtig uitzicht zorgt. Playa Kalki ligt in Westpunt, het noordwesten van het eiland. Ook dit strand is erg bekend, vanwege de schoonheid van Playa Kalki. Je bereikt het fijne zand en heldere water door middel van een steile trap. Hier hoef je niet voor te betalen.

Playa Lagun

Bezoek jij Curaçao om het onderwaterleven te verkennen? Dan zul je bij dit strand willen snorkelen! Het is een iets kleiner strand en het is dus ook wat rustiger, maar wél de ideale plek om het water in te duiken. Playa Lagun ligt in het midden van het eiland, ongeveer 40 minuten vanaf Willemstad. De toegang is wederom helemaal gratis.

Playa Piskado

Dit kleine strand wordt veel bezocht door mensen die hier komen om te vissen, snorkelen en te duiken. ‘Piska’ betekent vis in het Papiaments. Je zult hier gegarandeerd vissersbootjes tegenkomen, en als je geluk hebt kun je wat verse vis kopen. Het strand is wat bekender, maar toch relatief rustig dankzij het kleine oppervlakte. Het strand ligt vlak bij de Kleine Knip. Net als de overige stranden op deze lijst, kun je dit strand gratis bezoeken.

Kokomo Beach

Wil je de vele toeristen op Blauwbaai Beach vermijden, dan is het beter om Kokomo Beach te bezoeken. Hier hoef je, in tegenstelling tot Blauwbaai Beach, geen entree te betalen. Ook ligt dit strand aan een heuvel, waardoor het strand er prachtig uitziet. Het is een wat kleiner strand dat ook veel wordt bezocht door locals. Eén keer per maand kun je hier terecht voor een feestje tijdens volle maan.

Conclusie

Een last minute naar Curaçao boeken? Dat is altijd een goed idee! Dit eiland beschikt over vele mooie stranden. Ook als je de drukte liever vermijdt, zijn er veel leuke stranden te vinden. Feestjes, relaxen, heerlijk eten; het leven op Curaçao is simpel en comfortabel. Bezoek deze stranden en je zult gegarandeerd optimaal tot rust komen!