Drie onmisbare items voor je vakantie op Curaçao

Onmisbare items vakantie curacao

Ga je op vakantie naar Curaçao? Dan is je koffer inpakken een fluitje van een cent. De temperatuur komt nauwelijks onder de 25 graden uit. Je hoeft dus niet na te denken over het soort kleding dat je meeneemt. Behalve kleding zijn er drie dingen die niet mogen ontbreken in je koffer.

  1. Zonnebrandcrème

Op Curaçao schijnt de zon het hele jaar door zo’n acht á negen uur per dag. Met een zonkracht van acht tot tien kan je huid al binnen een kwartier verbranden. Zorg daarom voor een goede zonnebrandcrème vanaf factor 30. Wil je iedere dag weer opnieuw genieten op één van de vele mooie stranden die Curaçao rijk is? Smeer je dan iedere twee uur opnieuw in. Hetzelfde geldt als je bent wezen zwemmen. En ben je iemand die graag snorkelt? Dan kan het geen kwaad om een t-shirt aan te trekken voordat je de zee ingaat. Zeker niet als je een lichte huid hebt. Ongemerkt lig je tijdens het snorkelen vaak lang met je rug in de zon. En met een natte rug verbrand je sneller dan normaal.

  1. Strandlakens

Curaçao telt wel meer dan 30 stranden. En het leuke is; ze zijn allemaal verschillend. Blijf dus niet alleen hangen bij Mambo Beach of de Jan Thielbaai, maar huur een auto en ga op ontdekkingstocht. Vooral als je vanaf Willemstad richting Westpunt rijdt, kom je de mooiste stranden tegen. Strandlakens zijn dus geen overbodige luxe. Wil je strandlakens van goede kwaliteit én die betaalbaar zijn? Kijk dan eens bij Handdoeken-discounter. Of je nu een strandlaken zoekt in een mooie effen kleur, of juist met een vrolijk motief; hier hebben ze het allemaal. En wie zich inschrijft voor hun nieuwsbrief krijgt ook nog eens vijf procent korting!

  1. Een onderwatercamera

Curaçao ligt in de Caraïbische Zee en heeft een prachtige onderwaterwereld. Hoe mooi is het om die vast te leggen met je eigen onderwatercamera? Zo kun je thuis nog nagenieten van al het moois dat je hebt gezien. Op de ene plek is meer te zien dan op de andere. Maar ga je bijvoorbeeld naar Playa Grandi? Dan zie je niet alleen mooie vissen, maar ook enorme waterschildpadden. ’s Ochtends is de kans het grootst dat je deze bijzondere dieren spot. Ook Tugboat Beach is een aanrader, maar om een hele andere reden. Voor de kust is hier namelijk een sleepboot gezonken, waar veel snorkelaars op afkomen. Onderwatercamera’s zijn er in verschillende prijsklassen. Maar is dit toch een te grote hap uit je vakantiebudget? Dan zijn er ook speciale doorzichtige etuis te koop. Hier kun je je smartphone in doen en op die manier onder water foto’s maken. Controleer wel eerst met een papiertje of de etui echt waterdicht is. En zorg voor een goede reisverzekering.