Kaart van Curaçao 

enieuwd naar de kaart van Curacao, om je vakantie Curacao te plannen of wellicht een idee te krijgen van de omvang van het eiland? Het eiland is vrij compact, in ongeveer een uurtje tijd kun je van de ene kant naar de andere kant rijden. Bovendien is het aantal wegen op het eiland behoorlijk beperkt, waardoor je er eenvoudig de weg kunt vinden. Kijk je voordat je vertrekt nog even op de kaart van Curacao? Dan is de kans groot dat je de weg met behulp van de bordjes onderweg eenvoudig kunt vinden.

Willemstad op kaart van Curacao

Op de kaart van Curaçao ligt Willemstad behoorlijk zuidelijk op het eiland, op ongeveer een derde vanaf het meest zuidelijke puntje. Willemstad is de enige stad van het eiland. Het aantal straten is er behoorlijk groot, waardoor het verstandig is om vanaf de kaart van Curacao in te zoomen wanneer je daar de weg wilt vinden. Wil je bijvoorbeeld naar Punda of Otrobanda, of zoek je de weg naar Mambo Beach? Dan kun je de kaart van Curacao beter inruilen voor een kaart van Willemstad. Op die manier kun je eenvoudig nagaan waar zich het centrum, de drijvende markt en bijvoorbeeld de haven bevinden.

Vakantieoorden in het zuidwesten

Op de kaart van Curacao vind je met name langs de zuidwest-kust de verschillende vakantieoorden. De locaties variëren van Jan Thiel en Santa Barbara in het zuiden op het eiland, langs Willemstad verder omhoog naar bijvoorbeeld Blue Bay of Blauwbaai. Ook in het noord-westen van het eiland vind je een aantal vakantieoorden, in tegenstelling tot aan de zijde waar zich het vliegveld bevindt. De zee is er ruig en slaat er stuk op de rotsen, waardoor de kust daar niet geschikt is voor de diverse appartementen, hotels en villa’s.

Naar het noorden op Curacao

Wil je van het zuiden naar het noorden op Curaçao en wil je daarvoor gebruik maken van de kaart? Je hoeft in principe alleen maar naar de Weg naar Westpunt te navigeren, op die manier kom je automatisch aan de goede kant van het eiland terecht. Onderweg kun je een van de afslagen nemen richting de diverse strandjes. De Weg naar Westpunt brengt je naar het nationale park in het noorden, of weer terug naar Willemstad. Wat dat betreft heb je nauwelijks een kaart van Curacao om je weg te kunnen vinden.