Reis jij al met een creditcard? 5x redenen waarom dit ideaal is!

Reis jij al met een creditcard 5x redenen waarom dit ideaal is!

Met een creditcard heb je toegang tot een breed scala aan mogelijkheden en de vrijheid om volop van je reis te genieten, je geniet van veel meer voordelen dan wanneer je reist met de normale pinpas. Dit is dan ook de reden waarom iedereen met een creditcard erkent dat het reizen met deze pas het allerfijnst is. Een hotel of vlucht vooraf boeken is stukken eenvoudiger en ook het huren van een auto is met een creditcard geen enkel probleem. In deze blogpost leggen we je precies uit waarom het nou zo prettig werkt om met een creditcard te reizen. Lees dus snel verder als je interesse is gewekt!

Nu boeken, later betalen

Heb je nog geen plannen gemaakt voor de zomer maar ben je wel van plan om weg te gaan? Dan kun je het beste een vakantie reserveren in de vroegboekperiode. Zo ben je verzekerd van de beste deal, bespaar je een hoop geld en creëer je rust doordat je alvast weet waar je aankomende zomer zult zijn. Het gebruik van een creditcard bij het reserveren van een vroege vakantie zorgt ervoor dat je de aanbetaling van de vakantie nog even kunt uitstellen.  Op deze manier heb je al zekerheid over je vakantie zonder meteen iets te hoeven betalen. Dat is toch heerlijk!

Bescherming tegen verloren of vertraagde bagage

De meeste creditcards* bieden extra reisbescherming. Betaal jij jouw overzeese vakantie met een creditcard? Dan ben je bijvoorbeeld beschermd tegen reis gerelateerde ongelukken, heb je recht op reisbijstand en kun je een vergoeding krijgen wanneer er sprake is van vertragingen bij internationale luchtvaartmaatschappijen of het kwijtraken van jouw bagage. In deze drukke tijden met overvolle luchthavens komt het wel eens voor dat een koffer zoek raakt of dat je door omstandigheden je vlucht mist. Met een creditcard mag je gerust erop vertrouwen dat je in geval van nood adequaat wordt opgevangen door de bijbehorende aanvullende reisverzekering.

Dekking bij een ongelukje met de koffer

Stel je voor dat je je gloednieuwe koffer meeneemt op reis. Je pakt alles zorgvuldig en veilig in en je gaat er heel voorzichtig mee om als je naar Schiphol gaat, maar eenmaal daar aangekomen gebeurt er iets onverwachts. Je maakt een fout bij het van de bagageband halen, waardoor de tas tuimelt en schade oploopt, het slot is kapot of er zit een dikke deuk in jouw koffer. Wanneer je deze koffer met een creditcard hebt afgerekend is de kans groot dat je gedekt bent voor de schade. Je hebt namelijk 180 dagen dekking tegen verlies, diefstal of schade wanneer je een ICS Card gebruikt voor (bijna) alle online en offline aankopen. De ICS Card wordt geleverd met deze standaard aankoopverzekering.

Auto huren is makkelijker dan ooit

Het is heel handig om een ICS Card bij je te hebben wanneer je een auto huurt. Veel buitenlandse autoverhuurders accepteren namelijk alleen creditcards als betaling. Contant geld is de enige andere betaalmethode die in sommige gevallen geaccepteerd wordt voor de borg. Een voordeel van het gebruik van een creditcard is dat, wanneer je geen schade maakt aan het voertuig, het geld automatisch wordt vrijgegeven aan het einde van de huurperiode, waardoor je onmiddellijk weer over het geld kunt beschikken.

Altijd en overal betalen

Hoewel de alternatieven verbeteren, is het nog steeds niet altijd handig om zonder creditcard te betalen. Het kan soms een hele uitdaging zijn om bij een geldautomaat geld te krijgen tegen een fatsoenlijke prijs, vanwege de fluctuerende valuta. Bovendien is contant geld veel gemakkelijker te stelen zonder dat de politie dit kan herleiden. Waar je ter wereld ook bent met een ICS-kaart kunt u altijd veilig betalen. Wil je graag de Visa creditcard vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken? Neem dan een kijkje op de website van ICS Cards.