stranden curacao

Blauwe zee en witte stranden op Curacao

Het zonovergoten Curaçao staat natuurlijk – onder andere – bekend om haar prachtige stranden. 

Zelfs in Willemstad – de kern en hoofdstad van het eiland – vind je verschillende stadsstrandjes. Het eiland is ‘opgesplitst’ in Banda Ariba (Bandariba) en Banda Abou (Bandabou), waar je uiteraard ook verschillende gezellige en mooie Curaçaose stranden terugvindt. De een nog mooier en gezelliger dan de ander!

Bandariba, vrij vertaald het hoger gelegen deel van het eiland, is een dichter bevolkt en bebouwd gebied en bestaat voornamelijk uit drukker bezochte en toeristische stranden. Restaurants, duikscholen, luxe, gecreëerde schaduwplekken; van alle gemakken voorzien! Hou je van reuring, ondernemen en wat extra luxe? Ga dan naar een van de stranden in Bandariba.

stranden curacao

Wil je liever meer rust en hele dagen relaxen? Laat dan de mooiste stranden van Curaçao op Bandabou niet aan je voorbij gaan. Bandabou bevindt zich in het westelijke deel van het eiland en betekent letterlijk ‘beneden kant’. Hier vind je juist veel meer natuur met heuvelachtig gebied en karakteristiek landschap. Zo kun je echt de natuur en ook zeker de cultuur van Curaçao ‘proeven’! De natuur is ongerept; dit zie je ook terug in de flora en fauna op de stranden en in de zee. Hele dagen genieten en – net als een groot deel van de bevolking – je eigen BBQ en koelbox meenemen en afsluiten met een prachtige zonsondergang. Het huren van een auto is aan te raden, want het bezoeken van Bandabou moet je absoluut toevoegen aan je to-do-list als je naar Curaçao op vakantie gaat en wil genieten van je strandvakantie.

Een perfect dagje strand op Curacao is voor iedereen natuurlijk verschillend. Afhankelijk van je wensen is het – tenzij je van verrassingen houdt – verstandig om om je van tevoren goed te oriënteren. Zo kun je er bijvoorbeeld op letten hoe het op de stranden geregeld is met:

·        openingstijden;

·        ligbeddenverhuur;

·        schaduwplekken;

·        bereikbaarheid en parkeergelegenheid;

·        entreegeld;

·        horecagelegenheid /meebrengen eigen versnaperingen;

·        bediening op het strand;

·        BBQ-plekken;

·        toilet- en douchefaciliteiten;

·        duiksport (verhuur).

mooiste stranden curacao

Hoewel ieder strand op Curaçao, met bijbehorend uitzicht en faciliteiten, adembenemend is en haar eigen charme heeft, is geen enkel strand echt met elkaar te vergelijken. We zetten de hotspots en highlights van de mooiste stranden op Curacao graag voor je op een rijtje!

  1. Cas Abao
  2. Grote Knip
  3. Kleine Knip
  4. Playa Porto Marie: het strand met varkens
  5. Daaibooi
  6. Playa Kalki
  7. Playa Forti
  8. Playa Piskado: zwemmen met schildpadden
  9. Mambo Beach
  10. Jan Thiel Baai

Geniet van je onvergetelijke dagen op de stranden van Curaçao!