Wat ons betreft is dit een van de mooiste stranden van Curaçao; en een van de dichtstbijzijnde stranden richting het westen vanaf Willemstad! Ultiem genieten op je handdoekje in het zand of op een van de ligbedjes. Je huurt een bedje al voor 5 gulden per stuk, waarna je de hele dag heerlijk kunt relaxen. Hutje mutje liggen op het strand Cas Abao? Dat is er niet bij! Je treft een wijd gerekt wit strand met, blauw water, palmbomen en parasols gemaakt van palmbladeren; palapa’s genaamd. Ben je een vroege vogel? Dan is een plekje in de schaduw gegarandeerd. Je kunt er al vanaf 8:00 uur in de ochtend terecht en de zon aanbidden tot 18:00 uur in de avond. Bij het naderen van het Cas Abao beach betaal je bij de slagboom 10 gulden strandtoegang per auto, met maximaal 4 personen. Op zon- en feestdagen is dit 12,50. Een koopje natuurlijk, want parkeergeld hoef je niet te betalen bij de stranden op Curaçao.

Opfrissertje na je stranddag

Naast het prachtige Playa Cas Abao en de helderblauwe zee zijn er ook goede faciliteiten. Zo kun je afkoelen – of afspoelen – onder een van de douches in de sanitaire voorziening. Je kunt hier ook naar het toilet of je omkleden in de daarvoor bestemde ruimtes. Je ontvang bij toegang een kaartje, welke je kan inwisselen voor een douchemuntje. Wil je vaker of langer douchen? Dan kun je bij de bar douchemuntjes bij kopen voor slechts 1 gulden. Dan kun je hoe dan ook weer fris naar huis of je volgende bestemming vanaf het strand!

cas abao beach

Lekkere trek

Voor bezoekers met lekkere trek is er een horecagelegenheid waar je allerlei ijsjes, snacks, belegde broodjes en dranken kunt kopen. Op maandag t/m zaterdag zijn de openingstijden tussen 10:00 en 18:00 uur. Op zondag opent het restaurant/beach bar al om 9:00 uur. Aan de picknicktafels naast het restaurant kun je hier – in de schaduw – smullen van het eten en drinken! Cas Abao beach zelf is ook voorzien van meerdere picknicktafels. Heeft het voor jou meer charme om je zelf meegebrachte eten en drinken te nuttigen? Dat kan! Het is geheel toegestaan om een koelbox gevuld met lekkers mee te brengen. Super gezellig als je met een grotere groep bent en plaats wil nemen aan een van deze tafels.

Inspanning en ontspanning tijdens je strandvakantie

Is een actieve strandvakantie op Curaçao meer aan jou besteed en wil je naast het mooie strand ook genieten van de prachtige onderwaterwereld? Je kunt langs de kust van Playa Cas Abao prachtig duiken en bij de duikshop een complete duikuitrusting huren. Als je een duikliefhebber bent, maar nog onervaren, dan kun je er zelfs duikles krijgen. Ben je liever actief op het water? Huur dan een van de kayaks of sup-boards en maak er een avontuurlijke dag van.

Na de inspanning ook ontspannen? Probeer dan één van de massages in de salon aan het strand van Cas Abao. Uitzicht op zee en het geluid van de golven… fantastisch!

Waan je jezelf al op Cas Abao beach? Met alle palmen, het vele groen, de blauwe zee, witte zand en natuurlijk zon, is het echt een paradijs! Er is geen twijfel over mogelijk: alle ingrediënten voor een onvergetelijke stranddag zijn aanwezig! Je moet alleen de gezelligheid meebrengen, en je zonnebrand.