Daaibooi beach

Hou je van een gezellig en natuurlijk strand? Ga dan naar Daaibooi beach! Om meerdere redenen is dit een van de favoriete stranden op Curaçao! Daaibooi beach is gelegen in Bandabou – bij de plaats Sint Willibrordus – en wordt omringd door meerdere leuke stranden. Het is enkel 30 minuten rijden vanaf Willemstad, heeft een goede bereikbaarheid en er is voldoende ruimte om je auto te parkeren.

Bij het naderen van het strand raak je direct gecharmeerd van de gezelligheid die het uitstraalt. Uiteraard wordt dit gevoel versterkt door de wuivende palmen, het prachtige blauwe water en het witte zand, gelegen in een baai!

Een ontspannen strand dagje weg

Er is op Daaibooi Curaçao veel mogelijkheid om schaduw op te zoeken onder één van de vele palapa’s. Kom wel op tijd, want deze plekjes zijn erg geliefd!

Daaibooi beach is een van de weinige stranden waar je geen strandtoegang betaalt. Wel kun je bij de horecagelegenheid vanaf 10:00 uur ligbedden huren voor slechts 5 gulden per dag. Ben je een vroege vogel en vind je 10:00 uur te laat? Dan kun je natuurlijk wel al een mooi plekje zoeken en daar je handdoek installeren. Je betaalt voor je ligbed 10 gulden bij afname, en wanneer je hem terugbrengt voor 18:00 uur, krijg je 5 gulden terug. Dat is het loopje wel waard en kom je gelijk de medewerkers tegemoet; dat scheelt hen weer sjouwen. Moet je plassen? Dat kan daar, voor 50 cent.

daaibooi curacao

Zon, zee, zand

Daaibooi beach is een prachtig zandstrand, maar bij het betreden van het heldere blauwe water tref je wat stenen. Voor mensen met gevoelige voeten is het meebrengen van waterschoenen daarom aan te raden. Dit strand op Curaçao is gelegen in een beschutte inham en het water is redelijk ondiep. Dit maakt het stukje zee een prachtige, maar ook een veilige plek om te snorkelen. Je zult er erg veel vissen tegenkomen. Ook liefhebbers van duiken: let’s go!

Lekker snacken

De horecagelegenheid is een gemoedelijke ‘snackbar’, waar je allerlei lekkers kunt kopen. Friet, frikandellen, kroketten, allemaal frisdranken, water en natuurlijk… een lekkere koude Amstel Bright! Wil je je vrienden en familie updaten over je heerlijke dag op Daaibooi beach? Maak dan gebruik van de gratis WiFi-verbinding. Ze hebben enkele tafels en stoelen beschikbaar om je snacks te nuttigen. Belangrijke tip: neem contant geld mee, want je kunt er niet pinnen.

Waar rook is, is een BBQ

Om nog even terug te komen op de charmes van playa Daaibooi… Dit strand leent zich namelijk perfect om je eigen koelbox met snacks, vlees en dranken mee te nemen en je relaxte dagje strand compleet te maken door een gezellige BBQ-middag met vrienden te houden. Playa Daaibooi op Curaçao is een van de stranden waar men fanatiek aan het grillen is. Vooral in het weekend. Je kunt je eigen BBQ meenemen en een mooi plekje zoeken onder de bomen aan de buitenzijde van het strand. Zo zit je beschut, in de schaduw en hebben de overige strandbezoekers van Daaibooi beach geen last van de rook. Voor het weggooien van al je verpakkingen word je uitstekend gefaciliteerd middels de grote afval-vaten. Zie je jezelf al zitten? Je bent gegarandeerd niet de enige die er een gezellige BBQ-middag van maakt!

Dat klinkt gezellig toch? En natuurlijk… lekker eten! Een ultiem vakantiegevoel. In de vakanties en weekenden wordt dit strand ook graag bezocht door de lokale bevolking die hier zelfs – in grotere groepen – kamperen en er een echte mini-vakantie van maken! Een bezoek aan Daaibooi beach is echt een aanrader.