grote knip

Grote Knip baai Curaçao

Zo’n 45 minuten rijden vanaf Willemstad tref je Grote Knip op Curaçao, of ook wel Kenepa Grandi genoemd. Een ontzettend mooi, ruim zandstrand, met oogverblindend blauw water. Een van de populairste stranden van Curaçao. Grote Knip is een van de weinige stranden met gratis toegang, zonder echte openingstijden. Het strand is met de auto goed bereikbaar en er is veel parkeergelegenheid op de vernieuwde en ruime parkeerplaats. Parkeer je auto, pak je spullen en zet je reis voort richting het strand.

Oogverblindend mooi

Een bezoek aan Grote Knip baai op Curaçao is echt een must-do. Alleen al voor het droomplaatje wat je aantreft bij aankomst. En dan ben je nog niet eens op het strand! Je wordt direct verrast met prachtig uitzicht op het helderblauwe water in de brede baai. Een publieksfavoriet als het aankomt op het maken van de mooiste foto’s!

grote knip

Schaduw en faciliteiten

Neem de trap naar beneden en zoek een mooi plekje in het zand. Grote Knip is een groot strand waar je kunt neerstrijken op je handdoek, of een ligbed kunt huren. Voor slechts 5 gulden per persoon kun je de hele dag genieten van je relaxte stranddag. Wil je je kunnen terugtrekken in de schaduw? Huur dan voor 7.50 gulden een parasol. Ook kun je je onder de bomen of een van de grote palapa’s verschuilen. Wil je gebruik maken van de toiletten? Hiervoor betaal je een piek.

Belangrijke tip: neem contact geld mee, want je kunt op Grote Knip Curaçao nergens pinnen. 

Eten, drinken & gezelligheid

Ga je in het weekend naar Grote Knip baai en krijg je rond het middaguur een beetje trek? Koop dan lekkere frituur-snacks, dorstlessende, of alcoholische dranken bij de horecagelegenheid. Als je trek hebt in een gezond tussendoortje, dan kun je ook boven – op de parkeerplaats – een heerlijke smoothie scoren in de truck. De openingstijden zijn, zeker door de weeks, niet gegarandeerd. Het is daarom verstandig om altijd zelf wat eten en drinken bij je te hebben.

Grote Knip Curaçao staat er ook om bekend dat het – vooral in de weekenden – massaal bezocht wordt door veel mensen van de lokale bevolking. Je kunt net als velen van hen je eigen koelbox met eten en drinken meenemen. Zelfs je BBQ mag je er gebruiken, zodat je er een gezellige BBQ-middag van kan maken met vrienden of familie. Muziek aan? Geen probleem. Lekker dansen in het zand! Een top-dag is gegarandeerd. Zon, zee en vooral veel gezelligheid! 

grote knip curacao

Een duik in het diepe

Op de echte waaghalzen wacht een leuke uitdaging. Je kunt bij Grote Knip namelijk – enkele meters hoog – van een rots springen. Hier kun je naar toe lopen, of via een touw omhoog klimmen om vervolgens naar beneden te springen. Het dragen van waterschoenen is hier wel aan te raden; de rotsen kunnen scherp zijn. Bedank jij liever? Dan kun je natuurlijk altijd nog – vol spanning – kijken naar de mensen die er wél vanaf springen.

Snorkelen en duiken

Ben je gek op de onderwaterwereld en heb je je snorkelset meegebracht? Vergeet dan niet te snorkelen in de Grote Knip baai.

Ga jij voor het echte werk en wil je er duiken? Er is helaas geen duikschool op Grote Knip aanwezig om je duikuitrusting te huren, maar breng gerust je eigen/gehuurde spullen mee. Je treft er vissen in allerlei verschillende kleuren en maten. Zo mooi!

Een lang verhaal kort: een bezoek aan Grote Knip baai Curaçao mag niet aan je vakantie ontbreken. Het is echt een dag genieten, ontspannen en lekker tot rust komen.