kleine knip curacao

Kleine Knip Curaçao

Kleine Knip is een klein en intiem strand aan de noordwestkust van Curaçao. Het is een niet-toeristisch ingericht strand en ook zeer geliefd door Curaçaoënaars. Door de lokale bevolking wordt Kleine Knip ook wel ‘Playa Kenepa Chiki’ genoemd. Het strand is zo’n 50 minuten tot een uur rijden vanaf het centrum van Willemstad.

Als je gek bent op natuur, dan is de reis naar Kleine Knip voor jou al een feestje. Langs de wegen is veel groen te zien en rijd je enkele keren onder een ‘boog’ van bomen door. Een soort natuurlijke groene tunnel; werkelijk prachtig! De bewegwijzering in dat gebied is niet overal even duidelijk. Maar, geen paniek: met een navigatiesysteem is Kleine Knip Curaçao erg makkelijk te vinden! Je treft bij het naderen van Kleine en Grote knip een ‘huisje’ wat doet vermoeden dat je entree moet betalen, maar niets is minder waar. Kleine Knip is een van de stranden waar je gratis toegang hebt en welke geen vaste openingstijden heeft.

Zon, zee, strand & gezelligheid

Je nadert het strand van Kleine Knip met de auto en nog voor je geparkeerd hebt, schittert de zee je al tegemoet. Het strand is prachtig wit en de zee helderblauw. Kleine Knip Curaçao heeft een kleine baai waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Het strand loopt gelijkmatig af, dus je loopt zo het water is. Er liggen wel her en der wat stenen, dus voor mensen met gevoelige voeten: neem je waterschoenen mee!

kleine knip curacao

Voor niets gaat de zon op

Op Kleine Knip kun je voor 7.50 gulden per dag een bedje huren en de zon aanbidden. Langs de kustlijn staan ook enkele parasols, die je kunt huren voor 15 gulden per stuk. Ideaal als je je zonnige dag wilt afwisselen met wat schaduw. Dit kan tevens onder een van de grote bomen aan de buitenzijde van het strand. Omdat Kleine Knip niet toeristisch is ingericht, zijn er geen andere faciliteiten. Als je heel nodig naar het toilet moet, wees dan creatief. Of, rijd even naar Grote Knip! Op slechts 1 kilometer afstand rijden, kun je daar voor 1 gulden gebruik maken van de toiletten. Op Kleine Knip Curacao kun je geen eten of drinken kopen, maar als je in het weekend trek hebt in een ijsje, dan kun je deze kopen bij de mobiele ijskar die een bezoek brengt aan het strand. Lekker verkoelen.

Barbecueën op Kleine Knip

Omdat Kleine Knip een niet toeristisch strand is, en je geen lekkere versnaperingen kunt kopen, leent het zich er uitstekend voor om je eigen goed gevulde koelbox mee te nemen. En dat niet alleen: barbecueën maakt je dag compleet. Een goedkope en/of wegwerp-barbecue is zo gekocht. Op Kleine Knip staan enkele picknicktafels met palapas (de parasols van palmbladeren), waar je je spulletjes kunt uitstallen. Van deze tafels kun je gratis gebruikmaken. Maak van je bezoek aan Kleine Knip een gezellige familie- of vriendendag en beleef zo de echte charme van een Curaçaose stranddag!

kleine knip

Snorkelen in de baai van Kleine Knip

Het water op Kleine Knip is erg rustig en erg helder. Hierdoor is er onder water veel moois te zien. Als je van snorkelen houdt, is het meebrengen van je snorkelset aan te raden. Je ziet prachtige vissen en al het moois dat de onderwaterwereld te bieden heeft, zeker langs de rotsen.

Ben je gek op dieren? Dan heb je misschien geluk. In het gebied van Grote en Kleine Knip leven varkens in het wild. Geen garanties, maar met een beetje geluk tref je ze op het strand. Hoewel de varkens je niets doen – als je ze niet opjaagt – zijn ze wel een beetje brutaal, dus je etenswaar in je tas goed in de gaten! Voor je het weet lunch je niet alleen…

Gluren bij de buren

Kleine Knip is gelegen naast Grote Knip (Kenepa Grandi). Je kunt een bezoek aan beide stranden prima combineren. Strijk je liever de hele dag neer op Kleine Knip? Neem dan op zijn minst even een kijkje bij Grote Knip. Al is het maar om een mooie herinnering of foto te hebben van het prachtige uitzicht op de grote baai.

Van een bezoek aan Kleine Knip krijg je zeker geen spijt!