playa forti

Playa Forti Curaçao

Playa Forti is een rustig, niet toeristisch strandje in Banda Abou, het westen van het eiland. Als je komt aanrijden, aanschouw je vanaf de parkeerplaats direct het prachtige en wijdse uitzicht over de grote baai met helderblauw zeewater en de hoge kliffen. Het strand van Playa Forti wordt nauwelijks bezocht en er bevinden zich direct op het strand geen faciliteiten. Maar, laat je er vooral niet van weerhouden om je handdoekje neer te leggen op het zandstrand met stenen. Het uitzicht is er prachtig, het water is er heerlijk en als je er gaat snorkelen of duiken dan tref je vast en zeker veel moois aan in de prachtige onderwaterwereld.

playa forti

Jump for joy

Playa Forti staat vooral bekend om de hoge rotspartij waar de echte waaghalzen graag vanaf springen. Vanaf het restaurant krijg je toegang tot de klif waar je maar liefst van 12 meter hoog Playa Forti af kan springen in het helderblauwe water. Het water is er diep genoeg, maar de sprong is zeker niet zonder risico’s. Durf jij het aan? Doe wel voorzichtig! Via de leuke gekleurde trap kun je zo weer de klif omhoog en terug naar het restaurant of je auto lopen. 

playa forti springen

Restaurant Playa Forti

Het nabij gelegen Restaurant Playa Forti is er niet zomaar één. Behalve dat je er heerlijk kunt eten is het leuk om te weten dat dit restaurant een historische plek is. Restaurant Playa Forti staat op de ruïnes van een fort dat de Engelsen in de tijd van Napoleon hebben gebouwd. Je treft er zelfs nog enkele kanonnen, best indrukwekkend! Een fijne plek waar je heerlijke lokale gerechten kunt eten, zoals verse vis, een stoofpotje met geitenvlees of Keshi Yena. Een gezellig restaurant met prachtig uitzicht en lekker eten om je maag te vullen. Ben je einde dag in de buurt? Vergeet dan niet de prachtige zonsondergang nog even mee te pikken. Met een frisse cocktail in de hand!

playa forti curacao