playa kalki

Playa Kalki Curaçao

In het uiterste westen bevindt zich Playa Kalki. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het strand deze te danken aan de kalk die voorkomt op het strand en in de mooie kliffen. Playa Kalki is een relatief klein en heel gemoedelijk strandje, waar je op het zandstrand de hele dag kunt genieten van de zon en het kraakblauwe water. Als je van de auto het strand nadert tref je veel tropisch groen, waardoor het blauwe zeewater je tegemoet schittert. Het strand is gratis begaanbaar en voor 10 gulden kun je er een ligbed huren, zodat je kunt genieten van wat extra luxe.

Vanaf de auto, richting het strand loop je over een terras van een horecafaciliteit. Helaas is deze snackbar op het strand gesloten, maar in het weekend tref je er een vriendelijke dame die vanuit haar koelbox, verkoelende dranken aan je verkoopt. Het meenemen van cash geld is daarom aan te raden, want pinnen is niet mogelijk.

Het strand wordt met grote regelmaat bezocht door de lokale bevolking en leent zich erg goed voor het meebrengen van je eigen eten en drinken. Gezellig met een groepje vrienden of familie een dagje naar Playa Kalki met je koelbox, lekkere snack, verkoelende dranken en muziek op de achtergrond. Ervaar die echte tropische vibe!

Vergeet ook je snorkelset niet mee te nemen, want je kunt er erg goed snorkelen. Ook duiken bij Playa Kalki is een echte aanrader. Vaak zijn er grote scholen met prachtige kleurrijke vissen. En heb je altijd al willen zwemmen met schildpadden? Met een beetje geluk tref je bij het strand van Playa Kalki zeeschildpadden!

playa kalki

Kura Hulanda en de verborgen grot

Op het strand van Playa Kalki vind je een trap, die leidt naar het park van Kura Hulanda. Sinds enige tijd is deze accommodatie gesloten, maar wellicht heb je geluk en kun je – eventueel tegen betaling – toegang krijgen. Op het park zit tussen de rotsen een verborgen grot. Wanneer je de kans krijgt, moet je deze zeker bekijken. Het is even zoeken, maar… zeker de moeite waard! Via een trap kun je ‘Buraka di Tomasito’ betreden. Je treft er een grot met een klein natuurlijk bad. Door de gleuven van de rotsen schijnt de zon op het water, wat voor prachtige kleuren en weerkaatsing zorgt.

playa kalki curacao

Even wachten… pizza!

Heb je na je heerlijke stranddag bij Playa Kalki trek in iets lekkers? Ga dan naar het nabij gelegen pizza- restaurant Sol Food; een must-do. Het is een gemoedelijke plek, met prachtig uitzicht op Playa Grandi. Je wordt er gegarandeerd zeer hartelijk ontvangen en de pizza’s worden met passie gemaakt. En dat niet alleen: ze zijn enorm! Als je een grote eter bent, dan krijg je in je eentje wel zo’n pizza op. En anders neem je de overgebleven punten lekker mee naar huis voor de volgende dag; het vragen om een doggybag is op Curaçao heel gewoon!