playa piskado curacao

Playa Piskado Curaçao

Playa Piskado, ook wel Playa Grandi genoemd, is een van de stranden in het uiterste Westen van het Curaçao. Het is even rijden, zo’n 50 à 60 minuten van Willemstad, maar het is zeker de moeite waard!

Alleen de entree van het Playa Piskado is al leuk. Op de hoek van de afslag tref je allerlei kleurrijke kunst, gemaakt van de natuur. Beschilderde bomen en veel meer moois. Door een ‘tunnel’ van groen nader je het strand en rijd je de gezelligheid en gemoedelijke sfeer tegemoet. Je zult zien, het strand is geliefd door velen. Toeristen die lekker liggen te zonnen op een van de te huren strandbedjes, watersportliefhebbers die snorkelen of duiken, of de inwoners van Curaçao die genieten van elkaars gezelligheid en de fijne plek.

Verse vis!

Hoewel Playa Piskado in de basis geen toeristisch strand is, is het inmiddels wel een toeristische trekpleister geworden. Deze populariteit heeft het Playa Piskado vooral te danken aan de vele schildpadden die er zwemmen. Playa Piskado betekent letterlijk vertaald ‘vissersstrand’. In de omgeving gaan vele vissers met hun kleine bootjes de zee op om vis te vangen. Op het strand staat een huisje waar de vis ter plaatste wordt schoongemaakt en verkocht aan de bezoekers en echte visliefhebbers. Daarbij is het schoonmaken van de vis een hele happening en erg leuk om te aanschouwen. Bovendien ook ontzettend lekker en verser kan niet! Mocht je van plan zijn vis te kopen, neem dan wel contant geld mee en een box of tas om je vis goed in koel te houden.

playa piskado curacao
Bron: Julio Macias / Shutterstock.com

Zwemmen met schildpadden bij Playa Piskado

Een andere fijne bijkomstigheid is dat de vissers op Playa Grandi het restafval in zee werpen. Laat je niet afschrikken door de lange graten en vissenkoppen; ze bijten niet! Het leuke is dat hier de zeeschildpadden op af komen, omdat dit voor hen lekker voer is. Men zegt dat je tussen 10:00 en 12:00 uur de meeste kans hebt om de schildpadden te zien in het water bij Playa Piskado en met ze te zwemmen, maar onze ervaring leert dat je op ieder moment van de dag kans maakt om ze te zien. 

Wil je niet zoeken? Kijk dan goed naar de plekken waar meerdere snorkelaars zich bevinden; grote kans dat je de schildpadden daar treft. De schildpadden zijn prachtig en bewegen sierlijk door het helderblauwe water. Sommige schildpadden zijn wel tot een meter groot! Schiet er mooie foto’s van en zwem ermee in het rond; een onvergetelijk avontuur. De schildpadden waarderen het ontzettend als je op gepaste afstand blijft en hen niet aanraakt. Dat vindt immers – ongevraagd – niemand leuk.

playa piskado

Eten, drinken en souvenirs

Er zijn op het Playa Piskado verschillende faciliteiten aanwezig. Je kunt er ligbedden en parasols huren voor een zacht prijsje. Neem wel contact geld mee, want pinnen is niet mogelijk. Ook zijn er aan het strand twee horecagelegenheden waar je dranken en heerlijk lokaal eten kunt kopen en op het primitieve maar gemoedelijke terras kunt opeten. Neem jij liever je eigen eten en drinken mee? Geen probleem! Voor 1 gulden kun je op het strand ook gebruikmaken van het toilet. Verwacht er niet teveel van, maar als de nood hoog is, maakt dat vast niet meer uit. In het weekend staat er zelfs een marktkraam waar je leuke souvenirs kunt kopen. Ook staan er twee kramen met allerlei attributen die te gebruiken zijn in het water. Wil jij graag snorkelen en de schildpadden bij Playa Piskado bekijken, maar ben je je spullen vergeten? Dan kun je snorkelmaskers en toebehoren huren. Erg handig!

Geniet van deze onvergetelijke dag en de indrukwekkende onderwaterwereld.