Playa Porto Marie

Richting het westen, maar niet ver vanaf Willemstad vind je Playa Porto Marie. Een strand op Curaçao dat je ook echt niet mag missen! Alleen de reis ernaartoe is al een feestje. Je doorkruist, vlak voordat je slagboom nadert, een leuk wijkje en komt langs een prachtige kerk, waar je natuurlijk ook even een bezoek aan kunt brengen. Porto Marie gaat officieel vanaf 9:30 uur open en sluit om 18:30 uur, maar je kunt er vaak vanaf 9 uur al doorrijden over een geasfalteerde weg tussen de prachtige groene flora.

Er is een ruime parkeerplaats met daarop een uitzichttoren. Deze is niet te missen en het uitzicht vanaf hier mag je ook niet missen! Je kijkt vanaf daar over het natuurgebied en de brede baai met prachtige blauwe zee. Zet je reis – na het schieten van wat mooie kiekjes – te voet voort richting het mooie strand.

Dat wordt smullen

Bij het naderen van het strand komen de heerlijke geuren van eten en drinken je tegemoet. Hoewel je je eigen koelbox met eten en drinken mee kunt nemen, is een smakelijke lunch in het restaurant aan te raden. Simpele snacks, lekkere broodjes, hele maaltijden, verschillende soorten vlees van de BBQ en frisse smoothies… er is voor ieder wat wils! De openingstijden zijn hetzelfde als die van Playa Porto Marie.

Ultiem relaxen op Porto Marie beach

Met de voeten door het zand en op zoek naar een plek op een van de chille stoelen of luxe bedjes waar je in kunt wegdromen of een van de vele strandbedjes. Wel eerst nog even betalen natuurlijk. Een bedje huur je al voor 5 gulden per stuk en je betaalt 6 gulden voor de entree (kinderen tot 4 jaar zijn gratis). Wil je naast de zon aanbidden af en toe ook verkoeling zoeken in de schaduw? Zoek dan gerust een plekje onder een van de parasols, palapa’s of onder de bomen aan de achterzijde van dit mooie strand op Curacao. Klinkt ontspannend toch? Doe er nog een schepje bovenop en laat je – voor een leuk prijsje – masseren in de ‘salon’ op het strand.

Playa Porto Marie

Varkens op het strand

Wist je dat op het strand ook regelmatig varkens op het strand rondlopen? En dan bedoelen we echte varkens, uiteraard. Een must-see en unieke ervaring. Hiervan kan een foto natuurlijk niet ontbreken in het vakantie album. Wil je deze direct aan al je vrienden tonen? Met de goede wifi-verbinding is dat zo gepiept! De varkens op Porto Marie hebben geregeld een luie dag, wie niet? Willy & Woody, want zo heten ze, liggen dan vaak te ontspannen in de modderpoel naast de parkeerplaats. Kom jij erachter wie wie is?

Neem een duik

Vergeet je snorkelset niet, want niet alleen op land zijn dieren te bekennen. Als je hem toch vergeet, dan kun je deze ook huren of kopen bij de duikschool aldaar. Als je meer in bent voor het ‘echte werk’, dan kun je onder begeleiding of individueel een mooie duik maken langs de kust van Playa Porto Marie. De duikschool faciliteert je – tegen betaling – in de nodige duikspullen. De onderwaterwereld is fascinerend en wacht op jou om ontdekt te worden. 

Zit je stranddag erop? Dan kun je je afspoelen en omkleden in de daarvoor bestemde toilet- en kleedruimte en – hup – fris de auto weer in.