Auto huren Curaçao

Wil je een auto huren op Curacao, of ben je benieuwd of dit van toegevoegde waarde is? Toeristen die eerder met vakantie naar Curacao zijn geweest zullen je haast unaniem aangeven dat het een uitstekend idee is om er een auto te huren.

Betaalbaar huurauto’s op Curacao

Het eiland is niet groot, maar met een auto heb je alle vrijheid om de prachtige stranden te gaan ontdekken. Met name vanuit Jan Thiel of een bestemming op het noorden van het eiland heb je veel aan een auto. Vanuit Willemstad of Mambo Beach zou je eventueel zonder kunnen.

Auto huren of scooter huren?

Denk je na over het huren van een auto op Curacao, of twijfel je ten opzichte van een scooter? Scooters zie je op het eiland nauwelijks rijden. Dit ligt vooral aan de rijstijl op het eiland, met een scooter ben je behoorlijk kwetsbaar. Het is wat dat betreft verstandiger om een auto te huren op Curacao.

Bovendien hoeft dit helemaal niet duur te zijn, het is goed mogelijk om al vanaf een paar tientjes per dag een auto te huren en er op die manier voor te zorgen dat je alle vrijheid hebt.Bekijk de prijzen

Auto huren op het vliegveld

Wil je een auto huren op Curacao en daar direct gebruik van maken op het moment dat je aankomt? Je kunt een auto huren op het vliegveld, of deze online alvast boeken om er zeker van te zijn dat de auto klaar staat.

Je kunt online een auto huren op Curacao, zodat je na aankomst op Curacao International Airport (Hato Airport) zeker weet dat de auto klaar staat en je daar direct in kunt stappen. Na afloop van je Curacao vakantie kun je de auto uiteraard ook eenvoudig op het vliegveld weer inleveren, zodat je direct door kunt naar het vliegtuig voor je vlucht terug naar Nederland.

Auto huren op Curacao in Jan Thiel

Verblijf je op Curacao in Jan Thiel, of aan de noordkant van het eiland? Dan is het een goed idee om een auto te huren op Curacao. Vanuit Jan Thiel is het hemelsbreed minder dan een kilometer naar Mambo Beach en de rest van Willemstad, maar je dient er rekening mee te houden dat je om de zoutvlakten heen dient te rijden.

Dit betekent dat je met de auto ongeveer een kwartiertje onderweg bent. Met een auto heb je vanuit Jan Thiel of het noorden van het eiland alle vrijheid om de prachtige strandjes op het eiland te gaan ontdekken.

Goedkoop een auto huren op Curacao

Uiteraard kun je heel goedkoop een auto huren op Curacao. Met name wanneer je daar een langere tijd gebruik van maakt vallen de kosten erg mee. Je hebt voldoende aan een compacte en voordelige auto, met name omdat er geen snelwegen op het eiland liggen en je vooral over lokale wegen met een maximumsnelheid van 50 of 80 kilometer per uur zal rijden.

Een auto huren op Curacao hoeft wat dat betreft niet duur te zijn, dus blader direct door het aanbod of doe alvast inspiratie op. Vergeet niet om van tevoren een wegenkaart van Curacao aan te schaffen.

Auto huren curacao tips