auto huren curacao

Auto huren op Curaçao

Hoewel Curaçao bekend staat om haar prachtige centraal gelegen stranden, met wuivende palmen, gezellige restaurants aan zee of in de mooie kleurrijke stad, is het ook zeker een must-do om de rest van het eiland te ontdekken. Curaçao kent vele hotspots, prachtige stranden aan de westkust van het eiland en mooie – culturele – bezienswaardigheden die je echt niet mag missen. Het openbaar vervoer is niet zo tip-top geregeld zoals je wellicht gewend bent, dus een auto huren op Curaçao raden wij sterk aan. Lekker touren, erop uit en het eiland verkennen!

Zodra je op het eiland aankomt, zul je zien dat je overwegend auto’s ziet rijden en nauwelijks tot niet iemand ziet fietsen. Het gebruik van een auto is haast noodzakelijk te noemen. En dat is in jouw voordeel, want er is een ruim aanbod in autoverhuur op Curaçao van allerlei verschillende soorten en merken auto’s bij de – vele – verschillende verhuurbedrijven om zoveel mogelijk mensen en toeristen te kunnen faciliteren in een mooie auto. Maar dan… waar ga je je auto huren op Curaçao en waar moet je op letten? Wij helpen je graag op weg met informatie over verhuur platformen en -bedrijven en tips en tricks.

Auto huren op Curaçao voor een onbezorgde vakantie

Wil je verzekerd zijn van een goede keuze, de beste deal, inclusief verzekeringen? Dan kun je uitstekend een auto huren op Curaçao via bekende verhuur platformen zoals Sunny Cars, EasyTerra of Rental Cars. Zij nemen jouw wensen op, starten de zoektocht naar een huurauto op Curaçao bij een betrouwbare partij en regelen alles voor je. Makkelijk, veilig en betrouwbaar.

auto huren curacao

Sunny Cars op Curaçao

Bij Sunny Cars kun je een auto huren op Curaçao volgens de all-in autohuur formule; alle verzekeringen die jij nodig hebt tijdens je autohuur zijn inbegrepen. Van een extra WA-verzekering, tot sleepkosten en een schade- en diefstalverzekering. Ook schade aan glas, banden, bodem of het dak van de huurauto zijn verzekerd, zelfs door toedoen van vandalisme.

Waarom een auto huren bij Sunny Cars? Heel simpel, om deze redenen:

–        Duidelijke en transparante huurprijs inclusief verzekeringen
–        Auto afleveren en ophalen waar je maar wil – erg praktisch
–        24/7 bereikbaar voor noodgevallen
–        Een extra WA-dekking; je bent verzekerd voor minimaal 7.5 miljoen euro!
–        Een lekke band, kapotte autoruit, deuk of kras en vernieling of diefstal zijn ook verzekerd
–        Verken het eiland met een ongelimiteerd aantal te rijden kilometers, zonder extra kosten
–        Je hoeft je eigen risico niet af te kopen; dat scheelt in de portemonnee!

Sunny Cars staat voor een zorgeloze autohuur, want ook bij Sunny Cars houden zij niet van onverwachte kosten. Dus voor onaangename verrassingen komen te staan? Dat is niet nodig bij het huren van een auto bij Sunny Cars. Waar wacht je nog op? Boek je huurauto op Curaçao bij Sunny Cars!

EasyTerra Autohuur

In het kader van ‘gemak dient de mens’, zet EasyTerra Autohuur als onafhankelijke prijsvergelijker de beste deals voor een huurauto op Curaçao voor jou op een rij. EasyTerra Autohuur vergelijkt de prijzen van de grote en bekende autoverhuurbedrijven voor jou en zet ze op een rij. Dat niet alleen: EasyTerra biedt de laagste prijsgarantie, dus je betaalt nooit te veel! En om het nog aantrekkelijker te maken, zit het volgende bij de prijs inbegrepen:

–        De huurauto wordt afgeleverd op een plek die jou het beste uitkomt
–        Een schone auto, van binnen en buiten
–        Je kunt met je huurauto heel Curaçao over crossen, want je kunt een onbeperkt aantal kilometer rijden
–        Een gunstig brandstofbeleid; wat je krijgt, geef je terug
–        Basisverzekeringen zijn inbegrepen
–        Gratis annuleren, tot 48 uur van tevoren

De autoverhuur op Curaçao wordt tot in de puntjes voor je uitgezocht en verzorgd. Makkelijk toch? Zo bespaar je tijd en geld!

Bron: Lenorko / Shutterstock.com

Rental Cars

Een andere handige prijsvergelijker is Rental Cars en is ook aangesloten bij enkele grote autoverhuurbedrijven op Curaçao.

–        Ophalen en inleveren van de auto op een door jou gekozen locatie; wat een service!
–        Flexibele verhuur! Wil je annuleren? Tot 48 uur van tevoren kan dat gratis
–        Transparante prijzen, geen verrassingen of verborgen toeslagen
–        Heb je dezelfde deal gevonden voor een lagere prijs? Rental Cars is zeker geen dief van jouw portemonnee en matcht voor jou de prijs

Auto huren op Curaçao bij grote bekende verhuurbedrijven

Het auto huren op Curaçao vind je misschien spannend en je kunt allerlei afwegingen maken voor het kiezen van het – voor jou – juiste verhuurbedrijf. Speel je graag op safe? Dan is het geen gek idee om voor je gemoedstoestand te huren bij de bekende grotere en betrouwbare autoverhuurbedrijven. Auto huren op Curaçao Airport? Het fijne van de grote verhuurbedrijven is dat deze gevestigd zijn op het vliegveld van Curaçao, Hato, zodat je na aankomst direct al het papierwerk kunt regelen en de auto kunt meenemen om je reis voort te zetten naar je accommodatie. En het is minstens net zo handig dat je hem bij je terugkeer naar Nederland weer af kunt leveren op het vliegveld, vlak voordat je gaat inchecken. Zo ben je de volledige vakantie onafhankelijk en kun je je makkelijk van A naar B verplaatsen. 

Soorten auto’s in de verhuur

Wat voor merk of type auto je kunt huren verschilt per autoverhuurbedrijf op Curaçao, maar dit kan variëren in de volgende soorten auto’s:

–       Economy
–       Compact
–        Sedan
–        SUV’s
–        Bus
–        Pick-up trucks
–        Jeep

Zit het type huurauto dat je graag zou willen huren er niet tussen? Dan kun je dit altijd bespreekbaar maken bij het verhuurbedrijf, zodat er mogelijk nog iets te regelen valt.

Wij zetten de grote spelers graag voor jou op een rijtje.

Hertz Autoverhuur Curaçao 

Ga je voor goed en goedkoop(st)? Huur dan je auto bij Hertz op Curaçao. Volgens autoverhuurbedrijf Hertz is het onwaarschijnlijk dat je elders een goedkopere huurauto op Curaçao vindt. Kom je toch goedkopere huurauto tegen in dezelfde klasse? Dan zal Hertz jou het verschil terugbetalen. Dat klinkt als een goede start van een goede service, nietwaar? Bij Hertz betaal je geen verborgen extra’s; eventuele diefstal- en schadeverzekering zijn bij de prijs inbegrepen. De verschillende soorten automerken die je kunt huren, met bijbehorende prijzen per dag in dollars, zijn als volgt:

–        Hyundai (vanaf 45,48)
–        Suzuki (vanaf 50,73)
–        Chevrolet (vanaf 55,97)
–        Isuzu (prijs op aanvraag)

Avis Autoverhuur Curaçao

Bij Avis betaal je vaak weliswaar van tevoren, maar als je wilt annuleren, dan kan dit tot 24 uur van te voren kosteloos en krijg je je volledige huurbedrag terug. Betaal je pas bij het ophalen van je auto op Curaçao? Dan kun je last-minute de huur van de auto annuleren. Als dat geen service is! Bij Avis kun je verschillende soorten auto’s huren. Afhankelijk van je gezelschap en je plannen kun je een huurauto kiezen die tijdens jouw heerlijke vakantie op Curaçao het beste in je behoefte voorziet. Avis autoverhuur Curaçao biedt een groot assortiment moderne auto’s in diverse prijsklassen. Je kunt bij Avis terecht voor het huren van:

–        Kia (vanaf 56,79)

Budget Rent a Car Autoverhuur Curaçao

Budget Rent a Car biedt een brede selectie huurauto’s aan van goede kwaliteit en tegen een concurrerende prijs. Je kunt de auto al vanaf Hato in bezit hebben, maar het verhuurbedrijf heeft ook een locatie bij het Avila Beach Hotel en bij Jan Thiel beach. Als je daar – in de buurt – verblijft, dan is dat ook een gemakkelijke optie. Tevens is het bedrijf aangesloten bij 24.7 wegenwachtservice. Je hoopt het natuurlijk niet nodig te hebben, maar met slechts 1 telefoontje kun je geholpen worden. De verschillende automerken die je bij Budget Rent a Car kunt huren, zijn:

–        Toyota
–        Kia
–        Hyundai

Binnen deze merken verhuurt Budget Rent a Car compacte, kleine, grote, SUV of pick-up trucks aan. De prijzen van de verschillende auto’s zijn op aanvraag. Afhankelijk van de groepsgrootte en de plannen tijdens je – misschien wel avontuurlijke – vakantie kun je een keuze maken voor een passende huurauto op Curaçao.

Sixt Rent a Car

Ook Sixt Rent a Car promoot de beste prijsgarantie en hanteren geen verborgen kosten. Een ander voordeel is dat je bij Sixt altijd een relatief nieuwe auto huurt. Als je je huurauto op Curaçao bij Sixt regelt, dan betaal je pas bij aankomst. Tevens kun je – als je de huur onverhoopt toch niet door kunt laten gaan – de auto gratis annuleren. Je kunt de auto direct vanaf Hato meenemen. 

Wil je liever gebruik maken van je transfer? Dan kun je Sixt ook vragen om je auto af te leveren bij het Sunscape Hotel, ergens in Jan Thiel of in het stadscentrum van Willemstad. De verschillende soorten automerken die je kunt huren, met bijbehorende prijzen per dag in euro’s, zijn als volgt:

–        Suzuki (29,14)
–        Kia (vanaf 32,47)
–        Hyundai (37,46)
–        Suzuki Jeep (46.52)
–        Nissan (58,27)

Het prettige aan alle bovengenoemde autoverhuurbedrijven is dat zij erg ruime openingstijden hebben. Dit stelt jou in staat om zowel bij aankomst, als vlak voor vertrek de auto op de halen of terug te brengen, omdat het kantoor dan nog geopend is. Een erg prettige start en fijne afsluiting van een onbezorgde vakantie!

Voldoet een van deze autoverhuurbedrijven op het vliegveld van Curaçao niet aan jouw wensen? Neem dan ook nog even een kijkje bij Dollar, Thrifty, Payless, Alamo, Enterprise, of National.

Kleinere (lokale) autoverhuurbedrijven op Curaçao

Denk je, of weet je door mond-tot-mond reclame dat je elders goedkoper een auto kunt huren? Omdat Curaçao een (ei)land is waar een auto haast noodzakelijk is, zijn er enorm veel kleine en lokale verhuurbedrijven waar je ook een auto kunt huren. Deze doen niet onder aan de grote eerdergenoemde spelers en hebben vaak ook een ruime keuze aan mooie auto’s. 

Bij het ene autoverhuurbedrijf op Curaçao Is de keuze reuze en zijn de auto’s relatief nieuw. Bij het andere verhuurbedrijf zijn de auto’s mogelijk wat ouder, maar dan zie je dit vaak terug in de prijs. Het is geheel aan jou om te beslissen op basis waarvan jij jouw keuze voor het huren van een auto op Curaçao maakt. Wij willen je wel meegeven dat je altijd goed bespreekt en doorneemt op welke wijze je wel of niet verzekerd bent, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Hoewel de lokale autoverhuurbedrijven niet direct op het vliegveld gevestigd zijn, hebben ze nagenoeg allemaal een haal- en brengservice naar het vliegveld. Soms tegen een kleine vergoeding, maar meestal als extra service en geheel gratis. Uiteraard kun je dat voorafgaand aan het huren met elkaar overeenkomen.

Wij lichten enkele lokale verhuurbedrijven voor je uit.

–        De Vos Autoverhuur Curaçao
–        Jansen Car Rental
–        Verwoerd Auto Verhuur
–        Autoverhuur-Curaçao
–        GenG autoverhuur Curaçao

Tip: Zijn alle bedrijven die jij benadert nu druk bezet in de periode dat jij naar Curaçao op vakantie gaat of wilt? Dan kun je altijd een oproep plaatsen op de lokale Facebookgroep waar bedrijven of personen die goede (of slechte) ervaringen met bepaalde verhuurbedrijven hebben jou kunnen voorzien van tips en informatie. 

Ophalen en inleveren van je huurauto op airport Curaçao

Als je je auto huurt bij een van de verhuurbedrijven die gevestigd zijn op Hato vliegveld, dan kun je deze heel makkelijk bij het arriveren op Curaçao en vertrekken naar Nederland ophalen en inleveren bij vliegveld Hato. Zo ben je direct onafhankelijk en mobiel en kun je van het begin tot het eind van je vakantie gebruik maken van deze luxe.

Tip:
Heb je een reis geboekt waarbij een transfer naar je accommodatie is inbegrepen? Erg makkelijk! Je kunt er dan ook voor kiezen om je eventuele huurauto bij je accommodatie te laten bezorgen. Dan kun je tijdens het transfer nog informatie meekrijgen van de reisorganisatie. Nice-to-know en need-to-know informatie wordt vaak in de bus gedeeld, zodat je weet wat je te wachten staat, waarvoor, hoe en waarover je de reisorganisatie kunt bereiken. Soms delen zij zelf ook leuke tips voor activiteiten

Belangrijke tips bij het auto huren op Curaçao

Als je een auto huurt, kom je uiteraard een aantal zaken vooraf overeen, zoals de huurperiode, het type (en merk) auto en de prijs. Behalve deze essentiële zaken, adviseren wij je om ook oog te hebben voor de volgende punten:

–        Zijn er nog verborgen kosten?
–        Hoe ben jij en/of de huurauto verzekerd?
–        Kun je een extra chauffeur aanmelden voor het besturen van de huurauto?

–        Is een tweede, of derde bestuurder meeverzekerd?
–        Voldoe jij aan de minimale leeftijdsgrens voor het huren van de auto?
–        Mag je de huurauto op Curaçao overal op het eiland parkeren (i.v.m. verhoogde kans op diefstal of vernieling)?
–        Ben je (goed) verzekerd tegen eventuele diefstal of vernieling?

Verder hebben wij nog enkele tips bij het auto huren op Curaçao:

–        Maak samen met de verhurende partij foto’s van de auto op het moment van afhalen/afleveren, zodat de reeds veroorzaakte schade bij beide partijen bekend is
–        Door drukte en vele toeristen kunnen huurauto’s op het eiland schaars zijn: boek op tijd!
–        De meeste auto’s op het eiland zijn een automaat. Wil je liever handgeschakeld autorijden? Let hier dan op bij de aanvraag
–        Heb je plannen voor avontuurlijke off road trips? Deze onverharde wegen gaan vaak gepaard met hobbels en kuilen, dus het huren van een grotere/hoge auto is aan te raden

Autorijden op Curaçao

De één vindt het autorijden in een vreemd land spannend en de ander draait er z’n hand niet voor om. Wij delen graag enkele weetjes en feiten waar je rekening mee kunt houden als je op Curaçao een auto gaat huren de weg op rijd.

–        Op Curaçao rijdt iedereen rechts
–        Soms zie je bestuurders aan de rechterzijde van de auto
–        Verkeer van rechts heeft niet standaard voorrang
–        Ritsen en voorrang verlenen op drukke wegen mag; dit krijg je vaak ook terug
–        Men haalt zowel links als rechts in
–        Je kunt fietsers of scooterrijders treffen op de (hoofd)wegen
–        Binnen de bebouwde kom rijd je maximaal 45 kilometer per uur
–        Buiten de bebouwde kom rijd je maximaal 80 kilometer per uur
–        Bij de benzinepomp betaal je vooraf aan het tanken (het eventueel teveel betaalde bedrag krijg je retour)
–        Je wordt vaak bediend door een servicemedewerker tijdens het tanken (klein fooitje geven mag)
–        Niet alle benzinepompen zijn 24 uur per dag open, dus hou hier rekening mee
–        Ben je betrokken bij een ongeval? Blijf staat op exact die plek waar het gebeurt, ook als je hiermee het verkeer hindert en neem contact op de Road Service nummer 199
–        Curaçao Road Services is 24 uur per dag bereikbaar bij een ongeval en zal de schade voor jou opnemen

Wij wensen je een hele fijne vakantie en vooral veel veilig kilometers in je huurauto tijdens je verblijf op Curaçao!