Duikvakantie op CuraƧao šŸ¤æ

CuraƧao is een prachtig eiland en een ideale vakantieplek voor ervaren duikers of voor enthousiastelingen die de duiksport nog willen ontdekken. Op de bodem van de oceaan en aan de rotswanden vind je prachtige koraalriffen, restanten van muren en zelfs wrakstukken van gezonken schepen. Erg indrukwekkend! En dan hebben we het nog niet eens over al het mooie onderwaterleven wat je tijdens jouw duikreis op CuraƧao tegenkomt.

Duiklocaties op CuraƧao āš“

Tijdens jouw duikvakantie naar CuraƧao kun je op bijna 100 verschillende locaties de onderwaterwereld ontdekken. Er zijn volop duikmogelijkheden en duikscholen die jou kunnen begeleiden tijdens een duik of faciliteren in een duikuitrusting. Vele duiklocaties zijn bekend en makkelijk bereikbaar, maar er zijn ook een aantal ā€˜verborgen schattenā€™. Veel van deze locaties zijn bereikbaar vanaf de verschillende mooie stranden op Curacao. Voor een aantal van deze verborgen schatten moet je iets meer moeite doen; deze zijn bereikbaar per boot. De duikscholen op CuraƧao of watersportbedrijven kunnen jou hier uiteraard bij helpen.

Wij delen alvast 3 populaire duiklocaties šŸ¦Ŗ met jou:

Hieronder zie je een filmpje van de prachtige Aline in Wonderland duikspot:

Een duikreis naar CuraƧao voor ervaren duikers

Ben jij een ervaren duiker, maar is de oceaan in het caribisch gebied voor jou nog ā€“ redelijk – onbekend terrein? Dan kun je je lol op tijdens jouw duikreis naar CuraƧao, want er is zoveel te ontdekken. Laat je goed informeren door een van de duikscholen of ervaren duikers op CuraƧao. Je kunt uiteraard je eigen duikuitrusting meebrengen, maar je kunt deze ook huren bij een van de duikscholen. Indien wenselijk kun je je daar ook aanmelden voor een duik met gids. Duik jij liever op eigen initiatief? Raadpleeg dan deze duikgids, zodat de hotspots onder water niet aan jou voorbij gaan tijdens jouw duikvakantie naar CuraƧao.

Minder of onervaren? Haal je brevet tijdens je duikvakantie op CuraƧao

Ga jij op ontdekkingsreis onder water, maar ben jij nog niet in het bezit van een duikbrevet? Je kunt bij iedere duikschool een introductieduik maken, waarna je na uitgebreide instructies je een duik maakt langs een van de stranden. Heb je dit vaker gedaan, of is het je zo goed bevallen dat je gecertifieerd wil duiken en meer wil leren? Haal dan tijdens je duikvakantie naar CuraƧao je Padi of SSI brevet bij een van de duikscholen die op het eiland gevestigd zijn. Er zijn meerdere duikscholen waar je je brevetten kunt halen en zij bieden cursussen op verschillende niveaus. Naast het maken van een introductieduik tijdens je duikreis naar CuraƧao, kun je verschillende soorten duiken doen. Ook kun je in enkele dagen brevetten halen zoals:

  • Scuba diver
  • Open Water Diver
  • Advanced Open Water
  • Rescue Diver
'Tugboat', nabij Jan Thiel Baai
‘Tugboat’ dive šŸ¦Ŗ, nabij Jan Thiel Baai

Duikscholen op CuraƧaošŸ¤æ

Bij verschillende stranden zijn duikscholen te vinden, waar je vrijblijvend naar binnen kunt stappen en informatie kunt inwinnen of een een mooie duik kunt maken. Soms al direct en soms op afspraak.

Ben je al enthousiast geraakt voor een duikvakantie naar CuraƧao? Ervaren of nog in de leer, er is voor ieder wat wils. Ontdek de onderwaterwereld tijdens je duikreis naar CuraƧao; het wordt hoe dan ook een fantastische ervaring!