Huwelijksreis naar Curaçao

Huwelijksreis naar Curaçao

Ga jij binnenkort trouwen of ben jij pas getrouwd en op zoek naar een droombestemming voor je huwelijksreis? Wat is er nou mooier dan een huwelijksreis naar Curaçao? Tropische sferen in de zon, paradijselijke locaties, de mooiste stranden en heerlijke cocktails…Er zijn vele prachtige accommodaties waar je jouw huwelijksreis kunt doorbrengen. Van een luxe prive villa, tot een hotel aan het strand, tot een knusse Airbnb waar je kunt samenzijn. Hoe jouw huwelijksreis naar Curaçao eruit ziet, bepaal je helemaal zelf!

Bekijk de populaire huwelijksreizen naar Curacao van deze aanbieders:

Trouwen in de tropen

Behalve een prachtige huwelijksreis naar Curaçao, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te trouwen op Curacao. Curaçao is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke bruiloft in de zon!

Om te trouwen op Curaçao moet je voor je bruiloft – net als in Nederland – het papierwerk van tevoren goed in orde maken. Laat je hierover goed informeren, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wij zetten de belangrijkste te regelen zaken voor je op een rijtje:

 • Vraag een huwelijksvoltrekking bij het stadhuis van Willemstad
 • Geef je trouwlocatie, -dag en -tijd door
 • Breng getuigen mee met een minimale leeftijd van 21 jaar
  • Trouw je in het stadhuis? Neem dan 2 getuigen mee
  • Trouw je op het strand? Zorg dan voor 6 getuigen
 • Zorg voor een kopie van de paspoorten van de bruid, bruidegom en getuigen
 • Breng geboortebewijzen met de namen van de ouders mee uit Nederland
 • Zorg voor een internationale verklaring van ongehuwd, afgegeven door de Burgerlijke Stand van je woonplaats inclusief een apostille of legalisatie
 • Is een van jullie gescheiden of weduwe/weduwnaar? Overleg dan een echtscheidings- of overlijdensakte
 • Meld je 3 dagen voor de bruiloft bij de Burgerlijke Stand van CuraçaoTrouwlocaties op Curaçao
Huwelijksreis naar Curaçao

Er zijn meerdere sprookjesachtige trouwlocaties waar je je bruiloft kunt houden en er een onvergetelijke dag van maakt, zoals:

 • In de kerk
 • In het stadhuis
 • Op het strand
 • In een mooi en authentiek landhuis
 • Op een resort of mooie privé villa

De keuze is reuze en afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Wil je trouwen op Curaçao, tussen de palmen en met je voeten in het zand? Er zijn vele prachtige accommodaties waar je kunt trouwen (en verblijven) met uitzicht op de helderblauwe Caribische zee, of met een prive zwembad waar je romantisch kunt samenzijn en mooie herinneringen kunt maken.

Trouwen op Curaçao met vrienden en familie

Vliegtickets

Of je je bruiloft nou klein en intiem viert, of juist met een grote groep vrienden, het is altijd prettig als je niet teveel geld kwijt bent aan vliegtickets. Het is mede daarom handig – en sympathiek – om je gasten tijdig op de hoogte te brengen van jouw trouwlocatie en -datum. Dan kunnen zowel jullie als zij op tijd boeken en waarschijnlijk profiteren van vroegboekkortingen. Het leven is al duur genoeg.

Accommodatie

Je kunt ervoor kiezen om een verblijf te boeken als je gaat trouwen op Curaçao, apart van de gasten en als ‘newly weds’ terug te trekken om met elkaar te genieten. Of kies ervoor om met je gasten samen te zijn en bijvoorbeeld een accommodatie met slaapplaatsen voor grote groepen te boeken. Of je dit dan – deels – voor hen vergoedt, dat is geheel aan jou. Maar zeg nou zelf, samen de voor- en napret van jouw bruiloft op Curaçao  beleven: dat is toch gezellig! Voor zowel je bruiloft als je huwelijksreis naar Curaçao zijn er verschillende mogelijkheden in hotels, villa’s, appartementen en vakantieparken.

Huwelijksreis Curaçao

Foto’s

Een foto- of videograaf overvliegen vanuit Nederland is misschien net iets té. Op Curaçao werken ook gepassioneerde en getalenteerde trouwfotografen. Je wil de mooiste dag van je leven natuurlijk wel vast laten leggen, zodat je nog jarenlang kunt nagenieten van je bruiloft op Curaçao!

Weddingplanner

Vind je het spannend of teveel rompslomp om alles zelf te regelen? Besteed het organiseren van je bruiloft op Curaçao dan uit aan weddingplanner om jouw droomhuwelijk tot in het kleinste detail te regelen. De – ervaren – weddingplanner is op de hoogte van alle hotspots, heeft de juiste connecties en kan misschien zelfs een mooie korting regelen. Je hoeft haast niets zelf te doen, behalve… genieten van je bruiloft op Curaçao!

Bekijk de populaire huwelijksreizen naar Curacao van deze aanbieders: