Reisgidsen Curacao

Wil je tijdens je vakantie op Curaçao  het eiland verkennen? Op zoek gaan naar de mooiste stranden, met wit zand, blauwe zee en wuivende palmen? Eten – of een drankje doen – bij de leukste restaurants of (beach)clubs? Kennismaken met mooie en leuke stukjes van de natuur en cultuur? Raadpleeg dan een van de vele beschikbare reisgidsen over Curaçao , zodat niets aan jouw aandacht ontglipt en je precies weet waar alle hotspots zich bevinden. De ANWB en Lonely planet helpen jou hierbij goed op weg!

ANWB

De ANWB heeft een handige reisgids ontwikkeld voor Curaçao . Deze is gecombineerd met tips en informatie over Aruba en Bonaire. Erg handig als je een rondreis maakt op de verschillende eilanden.

Het is een compacte Curaçao reisgids die je gemakkelijk in je handtas kunt meenemen. De gids biedt naast diverse routes op Curaçao  ook veel praktische tips over hotels en vervoer. Ook deelt de ANWB inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie naar Curaçao niet mag missen. Ga op zoek naar flamingo’s op Curaçao , breng een bezoek aan het slavenmuseum, maak een tropische wandeling door de natuur, of bekijk de fleurige huizen.

Op de handige uitneembare kaart van deze reisgids vind je met gemak de beste tips voor leuke winkels, gezellige uitgaansgelegenheden en goed aangeschreven restaurants om te eten en drinken.

Lonely planet

Lonely Planet heeft voor de Caribische eilanden een reisgids over Curaçao  als tastbare gids of als e-book. Handig voor als je onderweg een e-reader of mobiele telefoon bij je hebt. De populairste, meest zeldzame en mooiste bezienswaardigheden worden uitgebreid uitgelicht. Ze geven je ook tips omtrent:

  • geld besparen, rondreizen als een local en drukte vermijden
  • openingstijden, websites, prijzen en ov-tips
  • beoordelingen over slapen, eten, drinken en winkelen
  • muziek, cultuur en geschiedenis

En nog veel meer! 

Duikgids

Lonely Planet heeft voor de duikliefhebbers ook een een duik- en snorkelgids. Hierin vind je tips over de beste plekken om te duiken, met informatie over:

  • diepte en zichtbaarheid
  • vereiste deskundigheid en veiligheidstips
  • bodemterrein en stromingen
  • aardrijkskunde en klimaat
  • het leven in zee
  • lokale duikwinkels en boottochten

Online

Natuurlijk kun je ook heel veel informatie in de vorm van Curaçao reisgidsen online vinden. Zoals op de website van Lonely Planet. Er zijn ook vele Curaçao-liefhebbers die het eiland op hun duimpje kennen of bezochte hotspots graag met anderen delen in blogs en vlogs. Een aanrader, want vaak heb je er direct beeld bij. Bekijk ook eens de bezienswaardigheden waarvan wij vinden dat je die niet mag missen!