Vliegreis naar Curaçao ✈️

Ga jij op vakantie en regel je graag alles zelf? Van het uitzoeken van een mooie accommodatie tot het boeken van een vliegreis naar Curaçao? Dat zorgt niet alleen voor voorpret, maar is soms ook voordeliger!

Wist je dat?

  • Curaçao zo’n 7.845 kilometer verwijderd is van Amsterdam
  • De vliegreis naar Curaçao op de heenweg zo’n 9,5 uur duurt, zonder tussenlanding
  • Op de terugweg de vliegtijd – door wind in de rug – vaak korter is
  • Het tijdsverschil tussen Nederland en Curaçao 5 (wintertijd) of 6 uur (zomertijd) is

De twee vliegtuigmaatschappijen die vanuit Nederland (Amsterdam) naar Curacao vliegen, en jouw vliegvakantie naar Curaçao waarmaken, zijn TUI en KLM. Met welke maatschappij je vliegt is natuurlijk geheel aan jou en afhankelijk van je voorkeuren.

Vliegreis naar Curaçao

KLM naar Curaçao

KLM vliegt dagelijks naar Curaçao, soms wel 2 keer per dag. KLM vertrekt vaak in de ochtend en je komt – met een rechtstreekse vlucht – in de middag aan op op het eiland. Tenzij je kiest voor een vlucht met tussenlanding. Afhankelijk van je wensen kun je ervoor kiezen om Economy of Business Class te vliegen. Voor vertrek kun je je stoel reserveren. Aan boord kun je gebruikmaken van verschillende faciliteiten en krijg je – gratis – maaltijden en dranken aangeboden. Lees hierover meer op de website van KLM. Een comfortabele vlucht richting het zonnige Curaçao!

TUI naar Curaçao

Je kunt je vliegvakantie naar Curaçao ook boeken bij TUI. TUI vliegt – net als KLM – ook dagelijks naar Curaçao en de vlucht is van allerlei gemakken voorzien. Je vliegt met de Dreamliner en kiest zelf hoe luxe je de vlucht naar Curaçao maakt. Ga je voor Economy, Comfort of Deluxe Class? Je kunt van tevoren je stoel reserveren, zodat je verzekerd bent van een goede zitplek.

Het voordeel van vliegen met TUI is dat je tegen een relatief laag tarief extra (bijzondere) bagage kunt meenemen. Op de website van TUI word je goed geïnformeerd.

Vergelijkingssite Skyscanner

Vind je het gedoe om op verschillende websites te kijken en de prijzen te vergelijken? Raadpleeg dan Skyscanner; dit is een handige website die de prijzen van de vliegtickets voor je vliegvakantie naar Curaçao met elkaar vergelijkt en overzichtelijk aan jou presenteert. Zo weet je precies wat je betaalt bij welke maatschappij, in welke periode en of het een rechtstreekse vlucht is of een met een tussenlanding.

Er wordt gezegd dat hoe vaker je op een website kijkt, hoe hoger de prijzen worden. Dit om jou aan te zetten tot boeken voordat het nog duurder wordt. Tip: gebruik als je op zoek gaat naar prijzen van vliegtickets altijd een incognitovenster of VPN. Hiermee omzeil je dit probleem.

Reisdocumenten voor je vliegreis naar Curaçao

TUI of KLM zullen jou hierover ook informeren en – middels uitgebreide uitleg – op weg helpen bij het meenemen en invullen van de nodige documenten. Het is belangrijk dat jij het volgende op orde hebt:

–        Geldig paspoort gedurende je hele verblijf
–        Een vliegticket naar Curacao, natuurlijk
–        Ingevulde immigratiekaart (ED-kaart); deze kun je voor vertrek online invullen

Vliegreis naar Curaçao en Covid-19

De huidige pandemie heeft mogelijk ook invloed op de regels met betrekking tot het inreizen van Curaçao. Denk hierbij aan het afnemen en aantonen van een negatieve PCR-test, of het inplannen van een Antigeentest na aankomst. De actuele status en vereisten kun je voor vertrek bekijken op de website van Gobiernu Curacao.

Van het vliegveld naar je vakantieverblijf op Curaçao

Heb je een accommodatie geboekt waarbij een ‘transfer’ niet wordt gefaciliteerd? Geen paniek! Vanaf het vliegveld op Curaçao kun je een taxi nemen. Kom je liever goed beslagen ten ijs? Reserveer dan van tevoren een taxi. Bij 24-7 Taxi Curacao maak je gebruik van een handige applicatie, waarbij je op voorhand precies weet wat de kosten zijn en hoe laat taxi voorrijdt. Ook kun je bij Taxi2Airport.com vooraf een taxi reserveren. Wel zo handig!

Je kunt natuurlijk ook een auto huren op Curaçao. Een auto huren kan bij een verhuurbedrijf dat is gevestigd op het vliegveld, of huur een auto bij een willekeurige maatschappij. Het autoverhuurbedrijf zorgt ervoor dat de auto wordt afgeleverd op het vliegveld. Stem dit natuurlijk wel goed met het bedrijf af.

Je bent op Curaçao en je tropische vakantie kan beginnen!