Vakantiehuis huren op Curacao 🏠

Als je dringend behoefte hebt aan een welverdiende break, is er geen betere tijd dan nu om op zoek te gaan naar een vakantiehuis op Curaçao. Het hebben van je persoonlijke kleine ‘thuis weg van huis’ zal je al snel goed bevallen. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom je een vakantiehuis huren op Curacao kunt overwegen.

Hoe bepaal je welk vakantiehuis op Curaçao je gaat huren?

Voordat we een diepe duik nemen in de ins-en-outs van huren, is het cruciaal dat je jezelf het volgende afvraagt ​​voordat je op zoek gaat naar jouw droomlocatie.

Wat is het budget?

Weten hoeveel je bereid bent neer te leggen voor het huren van een vakantiehuis op Curaçao is een essentieel onderdeel van je speurtocht. Je budget zal ook helpen bij het bepalen van het type vakantiehuis dat je zoekt. Dat gezegd hebbende, houd er rekening mee dat er hoogstwaarschijnlijk energiekosten aan verbonden zijn die bovenop de reguliere huurprijs komen. Vraag altijd even na of bijvoorbeeld de airco kosten inclusief zijn. Je dient er ook rekening mee te houden dat er schoonmaakkosten zijn die mogelijk niet bij de kosten zijn inbegrepen. Probeer te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

Vakantiehuis huren op Curacao

Wat zijn je behoeften en wat is luxe?

Wanneer je overweegt een vakantiehuis op Curaçao te huren, is het van belang dat je een lijst maakt met must haves en nice-to-haves. Als je inziet wat je echt nodig hebt in plaats van de dingen die je alleen graag wilt, kun je eenvoudiger door de markt navigeren.

Onder je essentiële categorie kun je bijvoorbeeld de veiligheid van de buurt plaatsen. Andere benodigdheden kunnen zijn: voldoende super- en of minimarkets in de buurt, onbeperkte WiFi en hoever je van het stadscentrum af zit. Je luxe opties kunnen zijn dat je dicht bij het strand wilt verblijven, een wasmachine op het terrein hebt en bijvoorbeeld een lekker privé zwembad… 

De lijst van iedereen zal er anders uitzien, maar door deze behoeften op papier te zetten, kun je je zoekopdracht verfijnen. Het zal je ook helpen vast te stellen waarvoor je bereid bent een beetje extra te betalen en wat je bereid bent op te offeren. 

Hoe zit het met de veiligheid?

Op Curaçao komt net als in de rest van de wereld criminaliteit voor. Het is daarom aan te raden om bij het vakantiehuis op Curaçao wat je wilt boeken, na te gaan hoe het met de veiligheid gesteld is. Zit je op een beveiligd complex? Is er een poort waarachter je je auto kunt parkeren? Zijn er kluisjes aanwezig in het huis? Wat voor maatregelen zijn er genomen om ongewensten buiten te houden? Denk verder tijdens je vakantie met je gezonde verstand en ga bijvoorbeeld niet ‘s avonds laat in je eentje pinnen en neem ook je dure spullen niet overal mee naar toe.

Wat voor soort vakantiehuis op Curaçao boeken?

Wanneer je het budget en de behoeften hebt bepaald, kun je gaan kijken in wat voor soort vakantiehuis op Curaçao je wilt gaan verblijven.

De toeristenindustrie heeft het afgelopen decennium een ​​lange weg afgelegd. Meer dan ooit zien we dat verschillende typen vakantieaccommodaties de markten domineren. En hoewel deze ontwikkelingen opwindend zijn, kunnen ze gemakkelijk overweldigend worden.

Gelukkig hebben we de verschillende typen vakantiehuizen op Curaçao onderzocht om je te helpen je zoekopdracht te verfijnen en jouw perfecte ‘thuis ver van huis’ te vinden.

Bed and breakfast

Je kent deze accommodatie waarschijnlijk als een B&B. Het is vaak een verzameling kleinere woningen met een slaapkamer in hotel stijl die openstaat voor gasten. Je kunt er meestal met meerdere tegelijk eten en hebt een gezamenlijke ruimte (plus soms zwembad). Het is niet verwonderlijk dat het een van de meest populaire accommodatietypes is, omdat het betaalbaarder is en een zeer geliefde huiselijke sfeer heeft. Je verblijft dus vaak met meerdere mensen op het terrein en hebt wel in je eigen huisje.

Villa

Als je op zoek bent naar een vakantiehuis op Curaçao met alle luxe voor jezelf, is het huren van een villa ideaal. Hoewel het huren van dit soort vakantiehuis iets duurder is, heb je waarschijnlijk een grotere ruimte die ook meerdere mensen kan huisvesten. Je hebt ook je eigen keuken, slaapkamers, eetgedeeltes en nog veel meer. 

Loge

Je hebt ook de mogelijkheid om delen van een lodge te boeken. Dit is momenteel ook een bloeiende verhuuroptie in de branche. Het mooie van dit type accommodatie is dat je kunt kiezen of je een ruimte wilt die is ontworpen voor een lang verblijf of een korte vakantie. Deze worden vaak door particulieren aangeboden.

Appartement

Terwijl wonen in een appartement vroeger betekende dat je in een aanzienlijk kleinere ruimte verbleef, zijn appartementen tegenwoordig een stuk ruimer geworden. Er zijn een aantal appartementen die volledige gezinnen kunnen huisvesten en aan de meeste van de behoeften zullen voldoen. Als je voor deze optie kiest, heb je ook je eigen privéruimte met een keuken, badkamer en meer die je niet hoeft te delen met andere gasten.

Locatie van je vakantiehuis op Curaçao

Dus je weet wat je uit wilt geven, welke opties je graag wilt en wat voor soort accommodatie. Nu de locatie nog! Eigenlijk is het eiland grofweg in vieren te delen wat betreft het boeken van een vakantiehuis op Curaçao: het westen, midden, centrum en de zuid-oostkant van het land.

Wie op zoek is naar een vakantie vol rust, natuur en het niet erg vindt om wat verder van het centrum te verblijven, is een vakantiehuis op West Curaçao de betere optie. Hier zijn de mogelijkheden voor een huisje huren op Curaçao in overvloed en worden vaak door particulieren aangeboden. De prijzen voor een vakantiehuis op West Curaçao liggen ontzettend uiteen. Je kunt namelijk pal aan zee of juist wat meer landinwaarts komen te zitten en daar zijn de prijzen ook naar. De westkant betekent toch meestal dichtbij prachtige bounty stranden waar je mooi kunt duiken, snorkelen, leuke activiteiten ondernemen en natuurlijk relaxen. Wees je er echter wel van bewust dat grote supermarkten vaak best even een stuk rijden zijn (half uur). Gelukkig zijn er in de meeste van de westelijke wijken ook zogenaamde minimarkets te vinden, waar je letterlijk de broodnodige zaken kunt scoren.

Midden gelegen klinkt altijd erg fijn. Dat is het natuurlijk ook, want het impliceert dat je overal snel bent. Op Curaçao is midden gelegen echter letterlijk het midden van het eiland en daarmee dus wat verder van bijvoorbeeld de stranden af. Met wat verder bedoelen we overigens een autoritje van 20 minuten 😉 Een vakantiehuis gelegen midden op Curaçao kan vaak in een wat goedkopere categorie liggen, aangezien je dus niet in no-time aan de zee bent. Toch zijn hier ook verschillende prijsklassen in te vinden.

Centrum Curaçao betekent dat je dichtbij Willemstad/Otrobanda verblijft en vaak maar een paar minuten van de populaire stranden bij Mambo Beach zit. Aan de kust zitten bijna alleen maar vakantieparken en een paar villa’s. Er zijn in het centrum voornamelijk verschillende boutique en grotere hotels te vinden, maar er worden zeker ook vakantiehuizen aangeboden. Je zit hier vlakbij het bruisende centrum van Willemstad en Otrobanda. In beide wijken worden verschillende opties aangeboden om een huisje op Curaçao te huren.

De zuid-oostkant van het eiland biedt opties in het wat hogere segment. Hier zijn ook veel vakantieparken te vinden en aanbieders van duurdere vakantiehuizen op Curaçao. Jan Thiel is de meest bekende wijk waar verschillende huurmogelijkheden zijn voor vakantiegangers. Ook Bottelier, Oud Jan Thiel en Boca Gentil zijn de meer prijzige wijken waar je bijvoorbeeld ook een vakantievilla kunt huren voor meerdere personen. Het huren van een villa kan het bedrag per persoon overigens weer aardig naar beneden halen – tot op zekere hoogte. 

Via welke website kun je je vakantiehuis op Curaçao het beste boeken?

Er zijn dus lekker veel mogelijkheden om een vakantiehuis op Curaçao te boeken. Alleen waar begin je? Om te zien hoeveel je van je budget overhoudt, is het als eerste handig om te weten wat de vliegreis je gaat kosten. Ga je voor een pakketreis? Boek je last minute? Vaak is het zo dat als je een eigen vakantiehuis op Curaçao wilt boeken, je al snel uitkomt bij Airbnb’s of particuliere aanbieders. Deze kunnen in de meeste gevallen geen vliegtickets aanbieden zoals vakantieparken en hotels.

Als je een vakantiehuis op Curaçao gaat huren, zul je dus deze dus waarschijnlijk onafhankelijk van je ticket boeken. Nadat je deze prijs hebt bepaald, kun je losgaan op onderstaande meest populaire websites waar je via een tussenpartij of rechtstreeks kunt huren zijn:

De nodige energieboost

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen op vakantie meer sporten dan tijdens een normale werkweek thuis. Dit kan gewoon een duik in het zwembad betekenen of ‘s avonds een wandeling door het resort, maar voor de meeste mensen is dit langer dan lopen van de auto naar de elke dag kantoor. Je lichaam heeft ook vitamine D van de zon nodig, die, laten we eerlijk zijn, in Nederland niet in overvloed aanwezig is. Dus dat af en toe een vakantie in de zon is heel goed voor je. Je komt verfrist terug, in betere vorm, klaar om de wereld aan te gaan en natuurlijk zie je er over het algemeen ook beter uit. Een gezond kleurtje, een goede nachtrust, frisse lucht, gelach en ontspanning, alle dingen die vakantie je geeft en laten we eerlijk zijn, we zouden er allemaal meer van kunnen gebruiken! Een huisje huren op Curaçao is de perfecte manier om zowel lichaam als geest weer op te laden. Zelfs als je nog steeds je werk en de online scholing van de kinderen meeneemt, zal het zijn in een nieuwe omgeving je die energieboost geven waar je naar op zoek was!

Quality time

Ontstressen is key, Tot rust komen en eigenlijk een week niet meer aan je werk denken. Het leven is nu zo druk dat we allemaal tijd nodig hebben om uit te schakelen. Of dat nu betekent aan het zwembad zitten of de hele nacht dansen; je kunt je zorgen achter je laten, stoom afblazen en een goede tijd hebben op vakantie. Je kunt echt quality time doorbrengen met je partner en of kinderen. ‘Kwaliteit’ betekent echt plezier maken en niet voor de tv zitten met je telefoon of iPad in je hand. Vakanties zijn de beste tijd om te praten, er zijn geen afleidingen en je kunt plannen voor de toekomst maken of praten over ervaringen die je hebt gehad (goed of slecht) zonder dat de tv aan staat, de telefoon rinkelt of het kantoor in de weg zit.

Er zijn veel opties beschikbaar

Maandelijks wordt er wel een nieuw vakantiehuis op Curaçao aangeboden voor vakantieverhuur – en de prijzen zijn ook nog eens scherp! Profiteer dus van de overvloed aan aanbiedingen die tot je beschikking staan. Of je nu overweegt een huis aan een idyllisch strand te huren, op zoek bent naar een vakantie in de rustige natuur of op avontuur wilt in de stad, er zijn talloze mogelijkheden!