Curaçao verkennen met de auto; de volgende ‘verborgen’ plekken moet je bezocht hebben

De Grotten van Hato

Curaçao is een intrigerende mix van Europa en het Caribische gebied. Een idyllisch paradijs, dat bekend staat om zijn kleurrijke koloniale architectuur, afgelegen stranden (een mix van witte en vulkanische zandstranden), verborgen grotten, warm water, mooi weer en geweldige duikplekken.

De beste manier om dit prachteiland te verkennen, is met de auto. Je komt dan namelijk op plekken die je normaal gesproken nooit zou zien. Maak zeker gebruik van de vrijheid die je met de auto hebt. En bezoek hoe dan ook de volgende geweldige ‘verborgen’ plekjes:

Playa Manzalina

Playa Manzalina

Dit oogverblindende strand biedt helderblauw water en hagelwit zand. Als je van lekker eten, lieve mensen en geweldige muziek houdt, moet je dit strand sowieso bezoeken! Zowel de lokale bevolking als toeristen komen hier dagelijks om te zonnebaden. De prachtige natuurlijke omgeving waarin het strand zich bevindt, zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt.

Manzanila ligt aan de westkust van het eiland. Vanuit Willemstad doe je er met de auto zo’n 45 minuten over.

Tip: vergelijk je autoverzekering voordat je gaat rijden op Curaçao. Dit kan je een hoop geld besparen.

Shete Boka National Park

Dit park staat bekend om de ruige golven die tegen de koraalrotsformaties beuken; absoluut een lust voor het oog. Maar daarnaast wil je ook de vele andere attracties in het park niet missen, waaronder de kalkstenen kliffen, een natuurlijke brug, een beschermd gebied voor zeeschildpadden en een verbluffende grot.

Plan je bezoek goed, en je kunt zelfs zeeschildpadden zien die hun eieren leggen; een onvergetelijke ervaring!

De Grotten van Hato

De Grotten van Hato

Tijdens de begindagen van Curaçaos slavenhandel, werden de grotten van Hato gebruikt als maandenlange schuilplaats. De Indiaanse Arawaks gebruikten ze als toevluchtsoord, lang voordat Europeanen en slaven arriveerden, en lieten 1500 jaar oude grottekeningen achter.

Ben je in het bezit van een auto? Bezoek deze unieke plek op het eiland dan. Lokale gidsen helpen je door de grotten te navigeren. Ze zullen je vertellen over de legendes en de folklore rondom een aantal van de stalactieten en stalagmieten.

De grotten bevinden zich nabij het vliegveld, ten noorden van Willemstad, aan de Roosevelt Weg. Bereid je goed voor op de reis, door je optimaal te verzekeren en de goedkoopste autoverzekering van Nederland te kiezen.

Playa Jeremi

Playa Jeremi

Playa Jeremi, gelegen in de buurt van het dorp Lagun, is een afgelegen strand zonder faciliteiten. Dit betekent dat het niet de toeters en bellen heeft die sommige van de andere stranden in de omgeving hebben, maar een des te uniekere sfeer.

De kustlijn is gemaakt van deels zand en deels vulkanisch materiaal. Het is een geweldige plek om te bezoeken als je het gevoel wilt hebben dat je het eiland helemaal voor jezelf hebt. Bovendien is de reis ernaartoe alleen al de moeite waard.

De oudste boom van Curaçao

Bezoek de oudste boom van Curaçao, waar de meeste toeristen niets van weten. De boom staat in het kleine stadje Barber. Na een korte maar prachtige wandeling door het bos, vindt je de boom in zijn volle glorie.

Slenter absoluut ook even door het dorpje nu je er toch bent. Je ervaart hier nog echt het ‘niet-toeristische’ Curaçao!

Vliegen naar Curaçao? Boek je tickets bij een van de beste aanbieders.

Landhuis Dokterstuin (oud plantagehuis)

Eten op een plek met een rijke historie? Dat kan bij Plantage Dokterstuin. De oude plantage is omgebouwd tot restaurant, waar je heerlijke lokale gerechten kunt proeven. Het restaurant bevindt zich aan de Weg naar Westpunt (30 minuten rijden van Willemstad). Het zijn vooral locals die er op afkomen, wat de ervaring compleet maakt.

Plan je autoreis naar het zonovergoten Curaçao vandaag nog. Houd altijd rekening met het actuele reisadvies.