Vliegen naar Curacao met KLM

Er wordt bij lange reizen vaak gedacht dat bijvoorbeeld vliegtickets van KLM naar Curaçao extreem duurder zijn dan TUI. Toch hangt dit voornamelijk allemaal af van wanneer je boekt en voor hoe lang je gaat. Verder heeft KLM het grote voordeel dat vrijwel alle diensten al inclusief zijn.

KLM vluchten op Curaçao

KLM vliegt gebruikelijk 9 keer per week van Amsterdam naar Curaçao. Bovendien zit het vliegtuig inmiddels weer vrijwel altijd vol. Je vakantie begint al op het moment dat je aan boord van een KLM vlucht stapt. Tijdens deze transcontinentale reis heb je je eigen entertainment: gratis films, games en muziek. Tijdens KLM vluchten naar Curaçao geniet je ondertussen van hapjes of een lekkere maaltijd, evenals verrukkelijke dranken. Het Caribisch gebied komt snel dichterbij, dankzij de leuke en handige extra services (soms tegen een vergoeding).

klm curacao

Corona Beleid van KLM: je kunt je reservering kosteloos annuleren of wijzigen

Vanwege de Corona-crisis heeft KLM haar retourbeleid aangepast. Alle tickets met een vertrekdatum tot en met 31 december 2021 komen in aanmerking voor kosteloze annulering of wijziging. Natuurlijk kan er nog steeds een tariefverschil zijn. Je hebt de mogelijkheid om om welke reden dan ook een ‘restitueerbare voucher’ aan te vragen. Hiermee kun je een vervangend KLM vliegticket kopen of je geld terugvragen. Het kopen van een KLM vliegticket naar Curaçao brengt daardoor geen financieel risico met zich mee. Dit geldt niet alleen voor nieuwe maar ook eerder gekochte tickets.

Geen last-minute KLM vliegtickets naar Curaçao

Het is een veelvoorkomend dilemma: moet je nu die ene aanbieding boeken, of wachten tot nog betere last-minutes op Curaçao aankomen? Gezien de verwachte sterke stijging van de vraag naar KLM vliegtickets en vakanties naar Curaçao, lijkt de kans op super scherpe last-minutes naar Curaçao de komende maanden klein. Tenzij de laatste paar stoelen echt last-minute worden verkocht binnen drie dagen voor vertrek. Ons advies is om KLM vluchten naar Curaçao te boeken zodra je een goede deal ziet (dus € 499 of minder).

KLM biedt all-inclusive vakanties naar Curaçao

Heb je naast je KLM vliegticket naar Curaçao  een hotel of een huurauto nodig? Combineer en bespaar geld! Pakketreizen zijn tegenwoordig te boeken met een KLM vlucht; vaak spaar je op de totaalprijs om het niet alleen los te boeken. KLM all-inclusive naar Curaçao? Curaçao is ook beschikbaar via Corendon, die verschillende pakketreizen aanbiedt. Al deze pakketreizen zijn inclusief een vlucht met KLM en een transfer naar het hotel. Zij verzorgen een fly & go pakket naar Curaçao met oa vluchten, hotels en huurauto’s, naast de benodigdheden voor een heerlijke strandvakantie. Erg handig als je meer van het eiland wilt zien en geld wilt besparen op de totaalprijs. Een aantal accommodaties biedt ook een all-inclusive service.

Bagage KLM vluchten Curaçao

Elke dag van de week zijn er KLM vliegtickets naar Curaçao met een Boeing 747, maar er zijn ook KLM vluchten naar Curaçao met de Airbus A330-200. Op KLM vluchten naar Curaçao mag je 23 kilo bagage in economy meenemen, exclusief reguliere handbagage. Toeslagen voor ingecheckte bagage in economy class worden uitsluitend in rekening gebracht op Europese vluchten. Houd er rekening mee dat overbagage altijd kostbaar is, maar als je van tevoren weet dat je een kilo of meer zult hebben, kun je deze bij voorkeur online inchecken, dat scheelt namelijk 30%!

KLM vluchten naar Curaçao vanaf Schiphol

Vliegen met KLM naar Curaçao is meestal toch iets duurder, maar veel mensen zijn bereid om het extra geld uit te geven om KLM vluchten naar Curaçao te boeken. Ten slotte is een KLM-ticket niet zo veel duurder dan een TUI-ticket. Het hangt allemaal af van uw voorkeuren: als je je vakantie op Schiphol wilt beginnen, is KLM waarschijnlijk de betere optie. Voldoende service, all-inclusive, en Economy is voldoende in termen van stoelcapaciteit, vooral voor langere personen.

Houd er rekening mee dat ingecheckte bagage niet bij de prijs van een KLM vliegticket naar Curaçao is inbegrepen. Alleen handbagage tot 12 kg is bij de ticketprijs inbegrepen. Omdat de meeste bezoekers van Curaçao hun koffers willen meenemen, moet je rekening houden met extra kosten. Het voordeel is dat je nu makkelijker ticketkosten kunt vergelijken met TUI.

Zowel directe vluchten vanaf Amsterdam als KLM tickets naar Curaçao met tussenstop

KLM vliegt elke dag naar Curaçao, soms twee keer per dag (totaal gemiddeld 9 tot 12 vluchten per week). KLM vertrekt normaal gesproken vroeg in de ochtend naar Curaçao, waardoor je midden op de dag met een directe vlucht met minimale vertraging (lokale tijd) arriveert. Je reist ‘s volgens het vluchtschema middags met KLM terug vanaf Curaçao en komt de volgende ochtend vroeg in Amsterdam aan. Je kunt zelf kiezen of je direct wilt vliegen of dat je een tussenstop oké vindt. Een van de andere voormalige Nederlandse eilanden dient als tussenstop (bijv. St. Maarten, Aruba of Bonaire). Houd er bij het boeken rekening mee dat enkel omdat je vertrekvlucht direct is, je terugreis dat niet ook per se hoeft te zijn. Check daarom altijd zorgvuldig je vluchtschema.

KLM tickets naar Curaçao : de beste deals in drie eenvoudige stappen

Als je met KLM van Amsterdam naar Curaçao wilt vliegen, begin dan hier om de beste deals te vinden:

Selecteer in de KLM-boeker de gewenste vertrek- en retour luchthavens.

Als je nog geen gegevens hebt ingevuld, verschijnen rechts van het zoekveld enkele voorbeelden van gegevens. Je kunt een kalender met de laagste prijzen verkrijgen door hier te klikken.

De meest voordelige Curacao tickets staan ​​op datum gerangschikt. Zoek naar een goedkope vertrekdatum.

Tip 1: Dit is een goed moment om met je vertrekdata te spelen; tarieven dalen soms als je een paar dagen langer blijft.

Tip 2: Aangezien vakanties zonder weekend bij KLM vaak duurder zijn, zorg je er daarom het beste voor dat je minimaal één nacht tussen zaterdag en zondag verblijft.

Tip 3: Een KLM ticket naar Curaçao met een heen- en/of retour vlucht op zaterdag is soms aanzienlijk duurder dan een vlucht doordeweeks, zeker tijdens de schoolvakanties. Controleer altijd de besparingen (vaak tot 100 euro!) voor vluchten op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag.

Tijdens de zomervakantie retour met KLM vliegtickets naar Curaçao

Tijdens de laatste weken van de zomervakantie zijn vluchten van KLM Curaçao goedkoper dan middenin het vakantieseizoen. Ben je gebonden aan deze periode, bespaar dan door bijvoorbeeld in de laatste weken van augustus te boeken.

Zo hebben we in juli gekeken naar de kosten van KLM vluchten naar Curaçao met een heen- en terugreis. www.klm.com had in die tijd geen tickets onder de 1000,- euro. Bij een controle bleek echter dat bij vertrek na half augustus en terugkomst na de derde week van augustus tickets al rond de 750,- euro retour waren! Je hebt verschillende goedkope combo-alternatieven om uit te kiezen, vooral als je in de tweede helft van augustus vertrekt. 

KLM Curaçao heeft overigens ook speciale aanbiedingen. Periodiek zijn KLM vliegtickets naar Curaçao goedkoper tijdens specials zoals de Werelddeal Weken en voor het laagseizoen.

KLM Vluchten naar Curaçao vanuit Duitsland

KLM hanteert momenteel verschillende tarieven voor KLM vluchten naar Curaçao met vertrek vanaf andere luchthavens, wat vreemd maar waar is. Terwijl een reis vanuit Düsseldorf met een overstap in Amsterdam (en vervolgens met hetzelfde vliegtuig naar Curaçao) bijvoorbeeld normaal gesproken het duurst is, is een vlucht vanuit Düsseldorf met een overstap in Amsterdam (en vervolgens met hetzelfde vliegtuig naar Curaçao) aanzienlijk goedkoper! Het is even een omweg, maar als je echt krap bij kas zit of in de buurt van de Duitse grens woont, kan het een haalbare optie zijn.