Zonnige bijverdiensten: een recreatiewoning op Curaçao

Zonnige bijverdiensten een recreatiewoning op Curaçao

Verblijven op Curaçao is heerlijk. Dat weten velen uit eigen ervaring. Het toerisme op de eilanden heeft de Corona crisis goed doorstaan en Curaçao is nog altijd een populaire bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. Dat biedt interessante mogelijkheden voor u om te investeren in een recreatiewoning op Curaçao. 

Rendement dankzij hoge bezettingsgraad

Op Curaçao is een grote interesse voor investeringen in vakantiewoningen. Dat is ook wel begrijpelijk; het gaat goed met het toerisme op het eiland. In Corona tijd zijn de eilanden redelijk open gebleven, waardoor de economie ook in mindere tijden goed draaiende blijft, en u kunt er het hele jaar heerlijk vertoeven. De verhuurbaarheid van een vakantiewoning op Curaçao is daardoor erg goed, dat loopt zomaar op naar 80 of 90% bezetting tegen goede huurprijzen. Dat kan een aantrekkelijk rendement opleveren. 

Prijzen en waarde van recreatief vastgoed

Omdat het goed gaat met het toerisme op Curaçao is de vraag naar vakantiewoningen gestegen. U zult als vastgoedbelegger dus goed moeten nagaan wat het onroerende goed waard is en u laten adviseren door een lokale makelaar. In de markt zijn enkele partijen die u kunnen helpen bij het verkrijgen van een hypotheek op een recreatiewoning. Een van die partijen is Mogelijk Vastgoedfinancieringen; zij financieren non-bancair zakelijke hypotheken waaronder dus ook een hypotheek op Curaçao, waarmee je een recreatiewoning voor de verhuur kunt aankopen.

Verhuren van een vakantiewoning op Curaçao

Weet u een of meerdere interessante panden te bemachtigen, dan is het mogelijk om jaarrond een hoge bezettingsgraad te behalen. Maar hoe regelt u dat allemaal vanuit Nederland? Voor de meeste professionele vastgoedbeleggers is dat geen probleem. Op de eilanden lopen veel Nederlanders rond die de verhuur van vakantiewoningen verzorgen. Het is niet moeilijk om hier een betrouwbare voor te vinden. Deze kan vaak ook helpen bij het beheer zoals de schoonmaak en het onderhoud.

Locatie van het vastgoed van groot belang

Ook op Curaçao draait vastgoed om locatie. Met de recreatiewoning hypotheek financiert Mogelijk voornamelijk de hoogwaardige bebouwing aan de kust. Denk aan het gebied rond Jan Thiel, Blauwbaai en Mambo Beach. Daar liggen de meeste kansen en is het vastgoed behoorlijk waardevast. Vastgoedbeleggers met eigen vermogen om te investeren kunnen daar interessante deals sluiten. 

Investeren met eigen middelen 

Net als voor veel andere beleggingen geldt hier; doe het met geld dat u niet direct nodig heeft. Mogelijk kan tot 60% van de waarde financiering, de rest van het bedrag moet de belegger zelf inbrengen. Uiteraard geldt hier ook: weet wat u doet. Wanneer u bekend bent op Curaçao, verstand heeft van vastgoed in het algemeen en recreatiewoningen in het bijzonder, dan liggen er op Curaçao zonnige kansen!